Til deg som skuler "sannheten"

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevEr det så gærnt å være imot 1000 flyktninger på Raumyr? Selvfølgelig ikke. Folk på Huseby var imot at den amerikanske ambassaden flyttet dit. Til felles ligger bekymring for belastningen på nærmiljøet og frykten for egen sikkerhet.

Noe helt annet er å være imot 1000 “flyktninger” på Raumyr. Anførselstegnene indikerer jo at betegnelsen “flyktninger” bare er et påskudd og at ingen av disse menneskene har et beskyttelsesbehov. Det er budskapet folk oppfatter at du stiller deg bak når du blir medlem av fb-gruppa Nei til 1000 “flyktninger” på Raumyr. Det er fortsatt et standpunkt du kan ha, men da lurer jeg på om dette gjelder alle de 65 millionene som verden i dag kaller flyktninger eller bare de få hundre som våre myndigheter sender til Raumyr. Det virkelige problemet er at du som er medlem nekter å la ikke medlemmer stille dere dette og andre spørsmål. Er ikke det å tråkke på demokratiets viktigste mekanisme: dialog?

Jeg er temmelig sikker på at det ikke var hensikten til de fleste medlemmene i fb-gruppa. Du har vel ikke tenkt over det. Vil du det? Riktignok er gruppa blitt mer åpen. Nå kan man faktisk se hvem de 1181 medlemmene er. En god del har opplagt ingen tilknytning til Raumyr ei heller til Kongsberg men bor i helt andre deler av landet. Men å ha dialog med medlemmer er altså forbeholdt medlemmer. Får dere noe ut av å snakke med dere selv om et emne som dere opplagt er enige om? Kan det bli noe annet enn å hause opp stemningen og bekrefte dere selv?

Kan virkelig du, Kjell Gunnar Hoff, Kongsbergs varaordfører og leder av byens største parti, Kongsberglista, stå for det? Kan du i din posisjon ha unnlatt å tenke over det? Burde ikke du som har hentet din makt hos folket, være den første til å kreve at alle får innsyn i argumentasjonen som du stiller deg bak? Jeg blir nødt til å spørre: Er du medlem av flere lukkede miljøer hvor du diskuterer samfunnsspørsmål med bare likesinnede bak lukkede dører? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags