Kun for de spesielt interesserte? Pøh...

Klassiske artister er ikke så høytidelige som man skulle tro. Det beviser de hvert år under Glogerfestspillene.

Klassiske artister er ikke så høytidelige som man skulle tro. Det beviser de hvert år under Glogerfestspillene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerNå er det bare å gratulere Glogerfestspillene med vel overstått. Etter det jeg skjønner, så har ting gått ganske «smooth».

Det er et år til neste gang den samme diskusjonen kommer igjen. For i årevis har både venner på Kongsberg (og Lp-kolleger) sagt det samme: «Glogerfestspillene? Det er for spesielt interesserte, det».

I årevis har jeg forsøkt å overbevise dem om det motsatte. At ja, noe er kanskje sært, men at det er mye mer som man faktisk kan sette pris på. Oppdage. Og kanskje bli utfordret på.

Jeg vet ikke hvor mange av vennene mine som faktisk har vært på en konsert under Glogerfestspillene, slik at de har sine ord i behold. Men jeg oppfordrer dem konstant til å oppsøke denne festivalen, så de kanskje kan se og høre selv hva de går glipp av.

Jeg er absolutt ikke noen klassisk nerd selv. Spotify-listene mine har noe klassisk innhold, men det er langt fra noen overvekt. NRK Klassisk er lagret på radioen i bilen, men blir langt mindre lyttet til enn NRK Alltid nyheter.

Likevel, det er noe helt spesielt å oppleve musikken festspillene tilbyr på de mange scenene og formatene festspillene tilbyr. Noe musikk er aller best live, som klassisk.

Les Lp-sakene om Glogerfestspillene her!

Jeg fikk selv ikke sett eller hørt alt jeg ville i år. Noen konserter i kirken, og begge festspillpubene fikk jeg tross alt med meg.

Under operapuben lørdag intervjuet jeg Silje Meskestad og Martine Bæver Larsen, som lanserte ideen om sitt unge initiativ. Skape en idédugnad på hvordan få flere mellom 25 og 50 år til å komme til Glogerfestspillene. Et initiativ jeg håper virkelig vil ta helt av, for det er nettopp den målgruppen som kanskje mangler. Barn og ungdom engasjeres jo gjennom MiniGloger og Ode til Gloger. Mens de med grått hår ellers dominerer.

Festspillene må ta imot Silje og Martines initiativ med åpne armer.

For det gjelder å få folk til å skjønne at Glogerfestspillene faktisk ikke er for de spesielt interesserte. Ingen sier det samme om jazzfestivalen. Men jeg tør påstå at hvis man fjerner konsertene på Kirketorget, bakgården til Gamle Norge og kanskje jazzgata utenfor hotellet under Kongsberg jazzfestival, ja, så kanskje mange hadde sagt det samme: «Jazzfestivalen? Det er for spesielt interesserte, det» ...

    Operapub i Smeltehytta. Video: Eigil Kittang Ramstad

    Skriv ditt leserbrev her «

    DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

    Artikkeltags