Griseindustrien

Av
DEL

LeserbrevGriseindustrien er ren tortur og dyreplageri. Vi vet hva som skjer bak lukkede dører, for det er filmet og delt med verden. Så hvorfor gjøres det ikke noe med? Jeg spiser selv ikke gris i dag, for jeg vil ikke støtte slik dyreplageri. Dette er et budskap jeg deler med alle rundt meg, for å prøve og spre informasjon. Plassen grisene får å leve på, er den plassen de selv trenger for å kunne legge seg ned og reise seg opp. Griser er utrolig intelligente dyr, som ikke er ment til å være sperret inne i en betong binge.

De har et stort aktivitetsbehov. Hvis purka er gravid og blir sett på som «urolig» blir hun satt inn i en sperre av metallstenger, der hun ikke kan så mye som røre på hodet. Hun føder i sperren, og får ikke kontakt med sine egne grisunger på en uke. Noen har sluttet med dette, men det praktiseres enda.
Griser skal normalt sett få 4-6 griser per kull, men i industrien får de i gjennomsnitt 14,5. Ut fra sterk instinkt om å lage reir, uten å ha muligheten til det i en betongbunker, ender de opp med å ligge på grise ungene sine så de dør. En hver gris går opp 1 kilo om dagen, så man kan jo tenke seg.

Vond fakta:

- 9% av alle griser er sett med liggesår.
- Griser kan bli opp til 20-30 år, men blir slaktet etter 1-2 år.
- Griser er svært intelligente, på lik linje med hunder.
- Griser i små betongbunker blir svært frustrerte av å ha så liten plass, at de ender med å bite hverandre til blods i bunkeren.
- På reklame får vi se griser løpe rundt i åkeren og krølle halen av lykke. Det er dette vi viser barna våre, og til og med mange voksne tror dette er livet til en gris på en gård.

Hvorfor gjør ingen noe med dette?!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags