Gratishåndball i Kongsberg?

Av
DEL

MeningerIdrettslag i Kongsberg kommune er på mange måter i en heldig situasjon. Vi slipper å betale leie for treningstider i kommunale haller for alle utøver og lag opp til 19 år takket være et godt samarbeid med både politikere og administrasjon i kommunen. Jeg tror samtlige idrettslag ville jublet dersom det hadde vært slik at all bruk av halltid hadde vært uten kostnader, slik Bringsrud skriver i sitt leserbrev.

Det er dessverre langt fra tilfelle da vi alle må betale leie for all bruk i forbindelse med kampavvikling i alle helger, hele året. I Skrim Håndball bredde sitt tilfelle så er dette en utgiftspost på 147.454.- kroner (Revisorgodkjentregnskap for 2018)

I inneværende sesong har breddehåndballen et prosjekt som gir alle spillere et tilbud om gratistrening, det vil si at det ikke blir sendt ut treningsavgift til utøverne og lisens/forsikring som er påkrevd for alle over 13 år blir også dekket opp av håndballgruppa. Dessverre er det slik at det allikevel er kostnader ved å drive et idrettslag basert på frivillighet. Årlige utgifter på dommerkostnader på 150.000.-, trenerutgifter på 330.000.- , seriekontingenter på nesten 200.000.-, i tillegg til alt av nødvendig utstyr som trengs i løpet av sesongen så som drakter og alt av medisinsk utstyr krever inntekter.

For 2019 sesongen har Skrim Håndball – bredde et driftsbudsjett på kroner 1.494.000.- med et forhåpentligvis positivt resultat på kroner 20.000. Våre budsjetterte billettinntekter i samme år er budsjettert til kroner 150.000.- og er et av flere viktige inntektsbidrag for å kunne gi barn, ungdom og voksne et godt og innholdsrikt aktivitetstilbud. I IL Skrim er vi så heldige at vi har utrolig mange frivillige foreldre og foresatte i alle aldre som trofast stiller opp på dugnader både med kiosksalg, loddsalg, dugnader, sekretariater og med billettsalg.Uten denne innsatsen hadde ikke alle våre utøvere hatt et slikt aktivitetstilbud å benytte seg av.

For oss som klubb er denne innsatsen av frivilligheten av enorm verdi og helt avgjørende. Til tross for et idrettslags stadig økende kostnader så har vi i mange år hatt gratis inngang til alle våre arrangementer for alle under 16 år, 50% reduksjon på alle på honnør, i tillegg til i år hvor vi også som nevnt tilbyr gratis trening og spille-lisens for alle utøvere.

Avslutningsvis så vil vi påpeke at vi som en klubb med et mål om å være så transparente og åpne som mulig syns det er trist at våre egne medlemmer ser det som formålstjenlig å bruke lokalavisen når man har spørsmål eller innspill som kunne vært håndtert ved å sende en e-post eller tatt en telefon til styret i håndballgruppa. De hadde mer enn gjerne gitt både korrekte svar og tatt imot alle innspill med et åpent sinn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags