Hva går pengene til?

Skrim-logo

Skrim-logo Foto:

Av
DEL

LeserbrevGratishåndball i Kongsberg

Idrettslag i Kongsberg kommune er på mange måter i en heldig situasjon.
Vi slipper å betale leie for treningstider i kommunale haller for alle utøvere og lag opp til 19 år takket være et godt samarbeid med både politikere og administrasjon i kommunen.
Vi skal ikke langt utenfor kommunegrensen før vi finner en helt annen praksis.
Jeg tror samtlige idrettslag ville jublet dersom det hadde vært slik at all bruk av halltid hadde vært uten kostnader, slik Bringsrud skriver i sitt leserbrev.

Dette er dessverre langt fra tilfelle da vi alle må betale leie for all bruk i forbindelse med kampavvikling i alle helger, hele året. I Skrim Håndball bredde sitt tilfelle så er dette en utgiftspost på 147.454.- kroner (Revisorgodkjent regnskap for 2018)

I inneværende sesong har breddehåndballen et prosjekt som gir alle spillere et tilbud om gratis trening. Det vil si at det ikke blir sendt ut treningsavgift til utøverne. Lisens/forsikring som er påkrevd for alle over 13 år blir også dekket opp av håndballgruppa.
Dessverre er det slik at det allikevel er kostnader ved å drive et idrettslag basert på frivillighet.
Årlige utgifter på dommerkostnader på 150.000.-, trenerutgifter på 330.000.- , seriekontingenter på nesten 200.000.-, i tillegg til alt av nødvendig utstyr som trengs i løpet av sesongen så som drakter og alt av medisinsk utstyr krever inntekter.
For 2019-sesongen har Skrim Håndball – bredde et driftsbudsjett på kroner 1.494.000.- med et forhåpentligvis positivt resultat på kroner 20.000.-
Våre billettinntekter i samme år er budsjettert til kroner 150.000.- og er et av flere viktige inntektsbidrag for å kunne gi barn, ungdom og voksne et godt og innholdsrikt aktivitetstilbud.
I IL Skrim er vi så heldige at vi har utrolig mange frivillige foreldre og foresatte i alle aldre som trofast stiller opp på dugnader både med kiosksalg, loddsalg, sekretariater og med billettsalg. Uten denne innsatsen hadde ikke alle våre utøvere hatt et slikt aktivitetstilbud å benytte seg av.
For oss som klubb er denne innsatsen av frivilligheten av enorm verdi og helt avgjørende.
Til tross for et idrettslags stadig økende kostnader så har vi i mange år hatt gratis inngang til alle våre arrangementer for alle opp til og med 16 år, 50% reduksjon på alle på honnør, i tillegg til i år hvor vi også som nevnt tilbyr gratis trening og spille-lisens for alle utøvere.
Avslutningsvis så vil vi påpeke at vi som en klubb med et mål om å være så transparente og åpne som mulig syns det er trist at våre egne medlemmer ser det som formålstjenlig å bruke lokalavisen når man har spørsmål eller innspill som kunne vært håndtert ved å sende en e-post eller tatt en telefon til styret i håndballgruppa.
De hadde mer enn gjerne gitt både korrekte svar og tatt imot alle innspill med et åpent sinn.
Vi trenger alltid engasjerte frivillige med ideer og meninger som kan bli med å spille en viktig rolle i idrettslaget.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags