Er ensomhet den nye folkesykdommen?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevEnsomhet er noe alle kan føle på selv om du har mange venner, færre venner og ingen venner, selv om jeg håper sistnevnte kan vi sammen få slutt på.

Etter debatten på Krona i Kongsberg med fokus på psykisk helse sitter vi igjen med gode innspill fra elever, foreldre, voksne og lærere.

Tematikken var knyttet til de tragiske hendelsene i Kongsberg, hvor vi takker ydmykt for de innspill som kom. Men det ga oss og mange spørsmål, for uavhengig antall venner er det ensomheten folk kan kjenne på som utløser disse tankene. Som politiker innser jeg at ensomhet rammer oss alle. Personlig blir jeg omtalt som en utadvendt person som snakker med veldig mange, men i det øyeblikket jeg får alenetid slår ensomheten lett til.

Selv om jeg har en bror som bor i huset med meg, mor som bor kun et par minutter unna og venner inn og ut av døra tilnærmet hver dag er det ikke før døra går igjen og jeg sitter med følelsen at jeg er alene i hele verden. Og det er her folk flest kan gjøre en forskjell. Hvis man kan snakke om det, det er da man kan sette det på dagsorden og tenker over det. Skolene kan snakke om ensomhet, og hvis du ser en person sitte alene enten det er i klasserommet, biblioteket eller på gangen kan du gjøre en forskjell for den personen.

Når det gjelder en slik problematikk er ungdomspartiene et unikum, fordi du finner alltid noen som er lik deg og ser deg som person. Frivilligheten har plass til alle, også deg. Og mye av temaet psykisk helse er det bred enighet på tvers av partier og organisasjoner, mulig veien ikke er identisk ønsker vi alle en god løsning på en vanskelig situasjon.

En løsning vi politikere må se på er å gjøre leddene for kommunikasjon færre, og at helsesøster kan henvise videre til ungdomspsykiatrien.

Og jeg tror jeg taler på vegne av alle ungdomspartiene i Buskerud, at dialogen og debatten i dag satt spor i oss, og vi virkelig skal gjøre alt vi kan for å forbedre situasjonen for ungdom flest. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags