Hvorfor fornekter rådmannen det virkelige behovet i H&O?

Av
DEL

LeserbrevDet har vært varslet gang på gang over mange år at det er en bevisst underbudsjettering fra administrasjonen sin side på helse og omsorg-området. 

Hvorfor tar ikke rådmannen og  ordfører dette inn over seg og gjør det som er nødvendig for at denne vesentlige sektoren i kommunen blir tatt på alvor med hensyn til behov? Hvorfor tar ikke  kommunen dette ansvaret? Det er tidligere kommunepolitikere som har tatt opp hvordan det er systematisk underbudsjettering på dette området. I 2017 var også forslaget fra administrasjonen og rådmannen en klar underbudsjettering. Det ble et forlik blant politikerne som rettet noe opp i dette, men rådmannen og assisterende rådmann har klart ikke lært av tidligere feil eller mangler.
 

Hva skal til for at kommunens administrasjon skal lære å erkjenne at tidligere feil må ha en konsekvens? Det er ikke de, men hvor mange som trenger helse- og omsorgshjelp i løpet av året som gir behovet. Kommunen styrer ikke det ved årets start og trenger en fleksibel prosess for å handtere dette. Det gjelder ikke bare unge som trenger psykisk helsehjelp, men også eldre og andre. TA ANSVARET PÅ ALVOR OG LEV OPP TIL KOMMUNENS ANSVAR SLIK LOVER OG FORSKRIFTER SPESIFISERER!

Hvordan skal borgere i KONGSBERG kunne prate opp kommunen når slike mangler eksisterer. Strategi- og omdømme-ansvarlig får en unødvendig utfordring når dette ikke er på stell.

Olav Inderberg

Pensjonist

Kongsberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags