La dette bli et eksempel til etterfølgelse!

Av
DEL

LeserbrevI dag er vi stolte av ungdommen i byen vår! De har kjempet for en viktig sak og i går fikk de endelig sitt gjennomslag i kommunestyret.

Adrien Lenerand er en av disse. 

I går skriver han på sin Facebook side at han er ekstremt takknemlig for vedtaket som ble fattet, og at han aldri hadde trodd at psykisk helse skulle bli et så stort tema etter han og kameraten hans stod frem i media.

«Den gang var det et desperat rop om å få politikerne til å gjøre noe med økende problemene blant ungdommen på Kongsberg » skriver han. 

Kommunestyrets vedtak betyr nemlig at kommunen skal styrke det det psykiske helsetilbudet for barn og ungdom i Kongsberg. 

Så er det takket være Adrien og ungdommens engasjement som gjør at politikerne nå viser handling. Det er de unge som har stått i front for denne viktige debatten. De har utfordret slik ungdommen skal gjøre, vært modige og snakket åpent om et vanskelig tema. Dessuten har de vist utholdenhet og en evig tro på at dette temaet er viktig. De har de ikke bare jobbet for en viktig sak- men de har også vist seg som gode forbilder og minnet  ungdommen i byen på at det nytter. Gjennom deres engasjement for ungdom og psykisk helse har de har snudd noe negativt til et positivt engasjement. For dette fortjener dere en stor takk!

Kommunestyrets vedtak er også viktig av andre grunner. Det viser for våre innbyggere at det nytter å engasjere seg i debatten, og det viser verdien av et personlig engasjement. Sist men ikke minst er dette et godt eksempel på hvordan  vonde og vanskelige saker kan bringe oss nærmere hverandre som mennesker og som politikere. 

Så la dette bli en viktig påminnelse til oss alle om å lytte til og ta på alvor innbyggernes initiativ. Det er nemlig slik vi gjør den politiske debatten viktig og det er også slik vi motiverer flere til å ta del i den!

Line Spiten og Ty Sævareid Ellefsen

Ledere i Kongsberg Høyre og Kongsberg Unge Høyre

Kongsberg

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags