Samfunnssikkerhet og nestekjærlighet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevArne Skjold Koksvik tok en dukkert i Kjennerudvannet, men det er en malurt i begeret, skriver han; «parkeringsvakter», «de lusker rundt i buskene». Han valgte å parkere ulovlig langs veien inn til den gratis parkeringsplassen ved Kjennerudvannet, slik han også har gjort tidligere, men denne gang fikk han en ileggelse på kr 900,- (ni hundre!). Til «Skrekk og advarsel!”, forkynner han.

I stedet for å komme med en tordentale, kunne Koksvik heller valgt å rope «Halleluja», og takke for at noen ga ham en påminnelse om at han av bekvemmelighetshensyn potensielt hadde satt andres liv og helse i fare, så beskriver han altså de som håndhever norsk lov som «malurt i begeret» og han utviser liten respekt for offentlig tjenesteperson, fastboende, andre badegester samt hus og eiendommer langs og etter veien inn til Kjennerudvannet; og hvordan er det mulig å glemme skogbrannfaren i disse dager, og sørge for fri passasje for brannbilen?

Hva gjelder fakta, så kan det umulig medføre riktighet at «Parkeringsvakten lurer i buskene!», slik Koksvik beskriver. Jeg skriver ikke at han lyver, ref de ti bud, men at han kommer med en uriktig beskrivelse. De kommunalt ansatte trafikkbetjentene fra Kongsberg kommune, har som hovedvirke å i vareta trafikksikkerhet, og de benytter tjenesteuniform med reflekser i klasse varselgrad 3. Hva gjelder Politiet som meget vel også kan ilegge det samme offentlige parkeringsgebyr til samme sats kr 900, så gjør sikkert disse også seg godt til kjenne.

Koksvik har parkert langs veg åpen for alminnelig ferdsel, på det han beskriver som veien inn til parkeringsplassen, altså før han kom frem til denne. Han ville ha skygge, beskriver han. Han valgte å ikke velge å parkere lovlig, og helt gratis, på parkeringsplassen. I stedet satt han fra seg bilen på vei inn til parkeringsplassen, og i strid med offentlig skilt «372 Parkering forbudt», som vi alle kjenner som rødt, rundt skilt, rød skråstrek over blå bunn. – Skiltet angir forbud mot parkering på den side av vegen hvor skiltet er satt opp. Skiltet gjelder fram til nærmeste vegkryss, eller til nytt skilt 372 «Parkering forbudt», 370 «Stans forbudt», 376 «Parkeringssone», 378 «Slutt på parkeringssone» og 552 «Parkering».

Konsekvensen av hans handling denne gang var at han fikk en lærepenge på kr 900, som må være til å leve med, sett i relasjon til at en feilparkert bil på nevnte strekning kan resultere i at nødetatene ikke får kommet frem i tide, og i ytterste konsekvens med dødsfall og forkynnelse av begravelse til følge. Fremkommelighet langs veg og samfunnssikkerhet går altså foran bekvemmelighetshensyn, takk og pris for det; og til på påse at dette blir ivaretatt gjør trafikkbetjentene en godt synlig, utmerket og samfunnsnyttig jobb, det håper jeg Koksvik og alle andre forstår.

Skulle det endt slik at liv gikk tapt, eller en skogbrann fikk utvikle seg i det flotte rekreasjonsområdet som er så kjært for oss alle, unge så vel som gamle, som følge av et eller flere kjøretøy, som stod ulovlig parkert langs veien til Kjennerudvannet; hvem hadde fått kritikk da? Hvem var det, som ikke hadde gjort jobben sin? «Parkeringsvaktene», selvfølgelig. -- Det er på tide å forstå at trafikkbetjentene gjør en viktig og samfunnsnyttig jobb, til tjeneste for samfunnet og for å ivareta fremkommelighet og sikkerhet, blant annet i Hvittingfoss og Lurdalen eller andre avsides steder og i bysentrum. Kanskje var det Guds vilje at trafikkbetjenten dukket opp, akkurat denne solrike dagen da Koksvik atter en gang syndet mot skiltforskriften og parkering forbudt, inn til den gratis parkeringsplassen ved Kjennerudvannet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags