Sølvbyen eller våpenbyen?

Av
DEL

LeserbrevKongsberg har 400 års byjubileum i 2024. Politikerne våre vil at jubileet skal sette spor, og diskuterer mulighetene for rehabilitering av minner fra sølvverkstida i Gruveåsen. Det er en veldig god idé som jeg virkelig håper blir gjennomført. Først og fremst opprusting av vannrennene. Langs rennene kan man ta med turister på vandring i nydelig natur og med mange kulturminner fra Kongsbergs stolte fortid som sølvbyen. Dvs ikke nå som treverket over dem står og råtner bort.

Tenk for en motvekt til det bildet folk i dag har av oss, som våpenbyen! Den store produsenten av våpen i byen markedsfører seg jo ute i verden med Kongsberg-navnet. Når Kongsbergfolk fra fredsbevegelsen presenterer seg for folk fra andre land, og forteller hvor de kommer fra, blir de møtt med latter. Kongsberg-navnet forbindes ikke med fred, men med krig. Er det riktig at KOG skal få bruke det?

La oss slå et slag for sølvbyen i forbindelse med byjubileet! Og...skibyen! Birger Ruud og gutta. Men det er lenge siden det og...Nå er det våpen som gjelder. At våpen dreper? Ja, det er jo trist. Men "vi må jo ha et forsvar ".

Ragnhild Håkonsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags