Til alle pårørende berørt av rus

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg leste Laagendalspostens artikkel «Et tilbud for rusavhengige» (21.01.20) med stor interesse og er glad for at Lone og A-larm nå tilbyr hjelp til både rusavhengige og pårørende via selvhjelpsgrupper. Jeg vet av erfaringer at selvhjelpsgrupper fungerer, særlig fordi, som Lone sier, «det er godt å snakke med andre som har vært i samme situasjon» - folk som «skjønner greia».

Det er ingen tvil at dette er noe som trengs i Kongsberg og omegn, og jeg salutterer Lone.
Jeg vet også at, av mange grunner, er det ikke bestandig så lett for pårørende å møte opp for første gang på slike grupper, og jeg ønsker derfor å fortelle at det fins en annen gruppe her i Kongsberg, «Ivareta-pårørende berørt av rus» (tidligere LMS – Landsforening mot stoff), som ønsker å hjelpe pårørende. Tidligere har jeg hatt utrolig god støtte fra denne gruppen.

Det er viktig for pårørende å kunne ta kontakt med én for å prate, enten på telefon eller ansikt til ansikt, om problemer. Jeg vet at når man har tatt det første skrittet er det lettere å gå videre.
Hvis du er sliten og fortvilet fordi én som du er glad i misbruker rusmidler (eller du har mistanker om at de misbruker rusmidler), er det bare å ta kontakt (996 26 891).

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags