Til alle pårørende berørt av rus

Av
DEL

LeserbrevJeg leste Laagendalspostens artikkel «Et tilbud for rusavhengige» (21.01.20) med stor interesse og er glad for at Lone og A-larm nå tilbyr hjelp til både rusavhengige og pårørende via selvhjelpsgrupper. Jeg vet av erfaringer at selvhjelpsgrupper fungerer, særlig fordi, som Lone sier, «det er godt å snakke med andre som har vært i samme situasjon» - folk som «skjønner greia».

Det er ingen tvil at dette er noe som trengs i Kongsberg og omegn, og jeg salutterer Lone.
Jeg vet også at, av mange grunner, er det ikke bestandig så lett for pårørende å møte opp for første gang på slike grupper, og jeg ønsker derfor å fortelle at det fins en annen gruppe her i Kongsberg, «Ivareta-pårørende berørt av rus» (tidligere LMS – Landsforening mot stoff), som ønsker å hjelpe pårørende. Tidligere har jeg hatt utrolig god støtte fra denne gruppen.

Det er viktig for pårørende å kunne ta kontakt med én for å prate, enten på telefon eller ansikt til ansikt, om problemer. Jeg vet at når man har tatt det første skrittet er det lettere å gå videre.
Hvis du er sliten og fortvilet fordi én som du er glad i misbruker rusmidler (eller du har mistanker om at de misbruker rusmidler), er det bare å ta kontakt (996 26 891).

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags