Stemmene i hodet

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.NRK 1 sendte onsdag 25.01 første episode av dokumentaren «Stemmene i hodet», den består av seks episoder med en episode hver onsdag i ukene som kommer.

Dokumentaren viser livet til tre unge mennesker som alle har hatt diagnosen schizofreni, de er nå kommet langt i forhold til å bli friske og til å fungere i egne boliger og i sine liv.

Denne dokumentaren er viktig å vise og den er viktig å se! Fortsatt er det mye fordommer i forhold til psykisk sykdom, jeg trur det skyldes mye usikkerhet og uvitenhet.

Samtidig er det mange som sliter psykisk, mange både unge og eldre føler stort prestasjonspress og utvikler både angst og depresjon. Det er vondt å vite.

Er det sånn i vårt velferdssamfunn at «vellykkethet» måles i gode karakterer på skolen, høye lønninger og fine hus? Hva med de personlige kvalitetene og medmenneskelighet? Teller det?

TUSEN TAKK til dere tre unge som våger å vise dere fram, som våger å vise deres sårbarhet! Dere er unike, sterke og kreative personer og jeg føler stor stolthet på deres vegne.

Takk også til NRK som sender denne dokumentaren, jeg håper at alle både unge og gamle vil se den.

Her har vi mye å lære!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags