Sykehusdemonstrasjon i Oslo

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevFolkebevegelsen for lokalsykehusene har landssamling i Oslo 2–3 september. I forbindelse med denne samlinga så skal det være en demonstrasjon utenfor Stortinget lørdag 2 september kl. 16–17. Her vil man sette søkelys på hva som har skjedd ved lokalsykehusene rundt om i landet etter at helseforetaksmodellen ble innført for 16 år siden. Da er det fint om også noen fra Kongsberg/Numedalregionen kan være representert!

I Lp, 19/5-14 har tidligere hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund, Aina Solberg, et meget bra leserbrev som viser hva som har skjedd ved Kongsberg sykehus (KS) etter at KS ble underlagt Vestre Viken Helseforetak f.o.m. juli 2009. "Det er skjedd store endringer ved Klinikk Kongsberg sykehus de to siste årene. Først gikk bløtdelskirurgien til Drammen, deretter ble det startet sengepost-prosjekterfor å tilpasse drift etter behov. I dag har vi 59 senger ved Kongsberg sykehus på Medisin 2, Medisin 3 og kirurgisk/ortopedisk 4. Vi har redusert med 31 senger siden 2011/2012." I tillegg vet vi at over 30 årsverk er fjernet ved KS siden 2011. Det betyr at det er skjedd en drastisk nedskalering ved vårt lokalsykehus de siste åra, og vi har ikke lenger et like bra helsetilbud som våre venner i Ringerike/Hallingdalregionen.

Aina Solberg skriver videre: "Men det er ingen tvil om at akuttfunksjonen innenfor kirurgi også er viktig for lokalsykehuset. Det vil styrke fagligheten og pasientbehandlingen om vi hadde fått tilbake akuttkirurgi."

Det er akkurat dette vi i "Aksjonsgruppa for et fullverdig Kongsberg sykehus" kjemper for, og vi oppfordrer med dette alle som kan, til å ta turen til Oslo for å støtte opp om denne viktige demonstrasjonen førstkommende lørdag. Fra aksjonsgruppa skal Gro Sevle prøve å møte. Fint om flere kan møte! Det blir ikke satt opp buss så folk må selv ordne med transport til Oslo.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags