Vi har viktigere saker å diskutere!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet er noe eget med folk som virkelig «brenner» for noe. Deres engasjement fascinerer meg og jeg beundrer deres initiativ. Det er ofte de samme menneskene som tør å foreslå nye løsninger og sette spørsmålstegn ved etablerte sannheter. De som har vilje og pågangsmot til å endre.

Kommunevalget 2019 ligger foran oss. Vi er mange som i disse dager forbereder oss til valgkamp. Noen er erfarne og noen er nye i politikken. Selv er jeg en av de nye. Jeg er varaordførerkandidat for Kongsberg Høyre. Det betyr at jeg er en av de du vil møte på stand i gågata, og jeg vil være en av dem som kanskje vil banke på din dør. Dessuten betyr det at jeg skal delta i debatten knyttet til Kongsberg sin fremtid.

Derfor ble jeg glad når Kommunenes Sentralforbund (KS) denne våren lanserte sitt eget valgløfte. Gjennom dette står landets ordførere sammen om et felles budskap. De sier nei til hets, mobbing, trakassering, skjellsord og personangrep i valgkampen. De vil ha saklige debatter med god meningsbrytning og argumentasjon. Det er en tydelig beskjed om at alle som har noe å si skal bli hørt i framtiden. Det skal også inspirere barn og unge til selv å ville påvirke.

For snart ett år siden oppfordret jeg flere til å engasjere seg i lokalpolitikken.

Mitt innlegg handlet om at vi for å finne de gode løsningene trenger engasjement fra flere. Spesielt de unge og kvinnene i lokalsamfunnet. 

«Vi trenger en ny generasjon politikere som er med på å ta viktige avgjørelser for Kongsbergs utvikling», uttalte ansvarlig redaktør i Laagendalsposten Jørn Steinmoen på samme tid.

Men hva er det som skjer når nye og unge engasjerer seg? Jeg er bekymret for den debatten vi har vært vitne til de siste ukene på Lps debattsider.  Jeg er bekymret for hva dette kan bety for folks vilje til å engasjere seg. For hvordan kan vi tro at flere unge ønsker å engasjere seg i lokalpolitikken når de ser at det er usaklige angrep i kommentarfeltene som venter?

Vi har ikke råd til at gode initiativ for Kongsberg går tapt. Vi må sørge for å lytte til de menneskene som vil noe, de som tar initiativ og som virkelig brenner for saken. Det er nemlig dette engasjementet som driver lokalsamfunnet vårt fremover!

Så er det nok ikke så annerledes for meg enn mange andre som har valgt å engasjere seg i lokalpolitikken. Jeg stiller til valg fordi jeg vil noe. Fordi jeg vil være med og ta ansvar. Derfor ønsker jeg meg et klima i lokalpolitikken som inviterer til å ta ansvar. Jeg vil nemlig heller bruke tiden min på å diskutere Kongsberg sin fremtid. Fordi jeg tror velgerne er mer opptatt av det.

Så la oss heller diskutere hvordan vi skal sikre at Kongsbergs innbyggere har tilgang på helsetjenester av høy kvalitet, hvordan vi sammen skal legge til rette for at barn og unge kan delta i aktiviteter på fritiden sin og hvordan vi skal sikre videre vekst i næringslivet. Det er disse sakene vi skal diskutere og det er disse spørsmålene som krever gode svar.

Vi har nemlig viktige saker å diskutere! 

Line Spiten

Leder i Kongsberg Høyre

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags