Rollags nye ordfører provoserer hyttefolket!

Av
DEL

MeningerViel Jaren Heitmann går lørdag 2. november friskt ut i Laagendalsposten og skylder på hyttefolket for at kommunen går med et underskudd i 2019 på kr 1,7 mill. på sosialbudsjettet.

For det første, kan ordføreren dokumentere hvor mye hyttefolket virkelig har belastet kommunens sosialbudsjett, eller er dette tatt ut av sammenhengen fordi hun er uenig i lovverket?

For det andre, hyttefolket betaler kr 6,5 mill. i eiendomsskatt i året uten at de får noe av betydning igjen for dette. Dette beløpet er ikke uvesentlig i kommunens årlige inntekter og er betydelig mer enn kommunens faste innbyggere betaler i eiendomsskatt.

I tillegg bidrar hyttefolket med en verdiskapning på godt kr 250 mill. i året i form av kjøp av tomter, bygging av nye hytter, rehabilitering av gamle hytter samt handel med det lokale næringslivet og sysselsetting av lokale håndverkere og entreprenører.

Betyr ikke dette noe for den nye ordføreren?

Hyttefolket har i løpet av de seneste årene vært en pådriver for et bedre samarbeid lokalt både med kommunen og grunneierne til felles beste for alle. Det er derfor uforståelig at Viel Jarman Heitmann går ut på denne måten med høy fane og legger skylden på hyttefolket for at kommunen har en dårlig økonomi. Faktum er jo det stikk motsatte, uten hyttefolket hadde ikke kommunen hatt et eksistens grunnlag!

Viel Jaren Heitmann er relativt ung, og kanskje uerfaren, i forhold til å innta et ordfører-verv, men det kan ikke unnskylde hennes ensidige utspill mot hyttefolket.

Av respekt for det vi faktisk bidrar med i Rollag kommune forventer vi en annen og mer ydmyk holdning fra Rollags nye ordfører.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags