Ikke vær redd for å overbelaste fastlegen, vi er her for alle!

Av
DEL

Leserbrev
I løpet av de siste ukene har også dagene på fastlegekontoret endret seg. Vi – og pasientene har blitt mer digitale. Telefon- og videokonsultasjoner utgjør plutselig en stor del av hverdagen. Mange tar kontakt om spørsmål knyttet til luftveissymptomer og vi gjør vårt beste for å svare. Vi har alle gjort tiltak for å unngå smitte på legekontoret.

Samtidig er det få henvendelser om annen sykdom, og dette bekymrer oss. Flere pasienter har tatt kontakt for å utsette timen sin, og oppgir at det er fordi de nå tror at vi har for mye å gjøre, og at de ikke vil belaste oss unødvendig. Det er uheldig hvis pasienter med kronisk sykdom som krever oppfølging, eller kronisk sykdom som har forverret seg ikke tar kontakt. Det er viktig at disse pasientene nå har god kontroll på kronisk sykdom, både for å være i best mulig form til å håndtere en virusinfeksjon, og for å ikke nå bli så dårlige at de trenger behandling på sykehus. Det er også viktig at pasienter med nyoppståtte symptomer/sykdommer ikke går hjemme uten vurdering for utredning og eventuell behandling. Til tross for covid19-epidemien får folk fortsatt hjerteinfarkt, hjerneslag, kreft og infeksjoner.

Psykiske sykdommer forsvinner heller ikke, for flere kan de forverres av det å være mer alene eller bekymring for situasjon. Så vi ønsker at også andre pasienter med behov for fastlegen tar kontakt med oss. Vi er tilgjengelige på telefon, vi bruker video, og vi har også pasienter til undersøkelse på legekontoret. Da tar vi nødvendige forholdsregler med tanke på smitte. Dette er en oppfordring til våre pasienter om å ikke være redd for å ta kontakt, vi er her og vi har kapasitet til pasienter som har behov for oss. Ring eller ta kontakt elektronisk, så vurderer vi hva som er beste måte å ha kontakt på!

Marianne Mathiesen, Fastlege, Sølvbyen legesenter

Marianne Mathiesen, Fastlege, Sølvbyen legesenter

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags