Vinter og brøyting i Kongsberg

BRØYTING: - Takk for den jobben dere gjør alle sammen! Uten dere ville samfunnet stoppet opp, skriver Kari Anne Sand.

BRØYTING: - Takk for den jobben dere gjør alle sammen! Uten dere ville samfunnet stoppet opp, skriver Kari Anne Sand. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ordfører Kari Anne Sand vil hedre menn og kvinner som sørger for å holde veiene åpne i vinter.

DEL

KronikkDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vittige tunger har uttalt at om ei ku kan gå på skaren St. Hans, blir det sen vår.

Med et blikk ut av vinduet i dag kan det synes å være sommeren 2018 dette kan skje. Etter mange snøfattige vintre ser det ut som om at denne vinteren blir en «god gammeldags» snøvinter.

Kongsberg er ikke ukjent med store snømengder, det vet alle som har bodd i kommunen noen år. Utfordringen med snømengdene er for de fleste av oss at vi etter mange «grønne vintre» glemmer hvorledes en skikkelig snøvinter arter seg når det kommer så mye snø som nå.

Det medfører dager hvor det er mer eller mindre uframkommelig og bilen bør stå i garasjen. Sykkel bør byttes ut med ski eller spark.

Jeg vet ikke hvor mange timer brøytemannskapene har sittet i traktorene sine i vinter, men det er ikke få. Noe som er helt klart er at det jobbes for fult og at alt brøytemannskap gjør sitt beste. Når det kommer så store snømengder så kan ikke alt være nybrøyta til enhver tid.

La oss derfor ha litt tålmodighet.

Undres hvor mange timer søvn de får i perioder seg! Dette gjelder både de private som brøyter rundt på gårdsveier eller borettslag, private og ansatte i kommunen som holder kommunale veier og plasser åpne, eller de som brøyter fylkesveier og riksveier.

Så tenker jeg at disse menn og kvinner fortjener heder og ros for jobben de gjør for at vi andre skal komme fram. Takk for den jobben dere gjør alle sammen! Uten dere ville samfunnet stoppet opp, slik det gjør i land hvor snø er mer sjeldent. Snøen medfører også masse positivt.

I skiløyper og alpinbakker er det drømmeforhold slik at som vil alle kan komme seg ut på ski. Ungene har masse snø å base i, bygge snøhuler og ake. Ikke minst legger snøen grunnlag for nye generasjoner med vinteridrettsutøvere. Derfor gleder vi oss over våre OL-deltakere som har hatt muligheten for å bli gode i sine vinteridretter; hopp, skiskyting og snøbrett! Heia Silje, Daniel-André og Erlend!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken