Etter kirkemøtet: På tide med praksis!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi som medlemmer i Den norske kirke må forholde oss til det vedtak som nå er gjort: Likekjønnede skal nå snart kunne vies i kirken. På tross av manges håp og ønske om allikevel å bevare enheten i kirken, så ser vi allerede nå av debatten og reportasjene om dette, at det i praksis, når det gjelder samlivsspørsmål, skapes to «lag» i kirken, både blant prester og kirkegjengere. Det ene laget som kalles de progressive, tror at vigsel av likekjønnede er Guds vilje, mens det andre laget som kalles de konservative tror at man ved å vie likekjønnede er med på å velsigne synd, og at det derfor ikke kan være Guds vilje. Men det er vel ikke mulig for Gud å ha en splittet vilje og tanke om dette? Altså må et av lagene ta feil. En måte å finne ut hvem som tar feil, er med en «praktisk test». I den norske kirkes visjonsdokument er et av satsingsområdene «Et gudstjenesteliv som blomstrer». Jeg oppfordrer derfor meg selv og alle troende på begge «lag» til følgende:

1. Finne ut hvilke prester som forkynner Guds ord og vilje klart og rent (dvs. er på «mitt lag»)

2. Komme meg opp av sofaen og ut av et mulig «lunkent» kristenliv

3. Stille opp på og i større grad støtte opp om gudstjenester og andre samvær med prestene fra punkt 1.

Jeg vil ikke at vi skal boikotte enkelte gudstjenester, men det heller er et spørsmål om hvor vi legger inn litt ekstra innsats og melder oss til tjeneste med det vi er og har av nådegaver, evner og utrustning. For eksempel har biskopen i Tunsberg, Per Arne Dahl, etter et møte med Snåsamannen uttalt at vi som kirke har svikta vår oppgave i det å be for hverandre, og at det nå er «Tid for praksis». Finn ut hva din nådegave er, og meld deg til tjeneste, som forbeder, sjelesørger, tekstleser, diktleser, kunstner, skuespiller, sanger, musiker, sjåfør eller hva det måtte være du kan bidra med for å skape et blomstrende gudstjenesteliv. I Guds rike er det bruk for alle!

Gud vil velsigne de samvær hvor hans ord blir forkynt klart og rent, og Den Hellige Ånd vil virke på hjertene, til omvendelse, tro og etterfølgelse. Men «Hvis Herren ikke bygger huset, arbeider bygningsmennene forgjeves» (Sal. 127, 1).

La oss se hvilket budskap og hvilken forkynnelse som fungerer i praksis og som gir vekst og «Mer himmel på jord». Vi vil se at vi vil oppleve det samme som i den første kristne menighet: «Og Herren virket med og stadfestet ordet gjennom de tegn som fulgte» (Mark. 16, 20).

Så kan denne «testen» bli vanskelig å bidra til for dem som ikke har en prest i nærheten som forkynner slik en i sitt hjerte kjenner er rett, men la oss allikevel prøve, og husk at «alt tjener til det gode for dem som elsker Gud» (Rom 8,28).


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.