Kunne ikke vært mer fortjent!

FORTJENT: Daniel- Andre Tande ble verdensmester og ansvarlig redaktør Jørn Steinmoen mener det ikke kunne vært mer fortjent.

FORTJENT: Daniel- Andre Tande ble verdensmester og ansvarlig redaktør Jørn Steinmoen mener det ikke kunne vært mer fortjent. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tusen takk, Daniel-André! Vi andre ble rørt av dine tårer, skriver ansvarlig redaktør Jørn Steinmoen i denne hyllesten.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En beveget Daniel-André Tande sto bøyd over rekkverket i hopptårnet, lot tårene komme og viste en hopp-verden hvor mye VM-gullet betydde for ham. Det kunne ikke vært mer fortjent.

For vi kjenner til hvilke beintøff kamp han har måtte kjempe for å komme tilbake helt i verdenstoppen. Han vant det tradisjonsrike nyttårshopprennet i Garmisch Partenkircken for vel ett år siden og alt lå til rette for at han skulle ta hjem seieren i Hoppuka.

Men så glemte han å sjekke bindingen før han forlot bommen i den aller siste omgangen. Det var en stor prestasjon å lande på beina, men seieren glapp da han landet så altfor langt opp i bakken i østerrikske Bischofshofen.

I stedet kunne han se at polske Kamil Stoch kunne klatre aller øverst på pallen. Det var en gedigen nedtur, selv om han endte på en imponerende tredjeplass sammenlagt.

Han viste allerede den gangen sin storhet og hvilke varmt menneske han er. Han skyldte ikke på utstyret eller noen andre. Han tok ansvaret fullt og helt selv for at det gikk galt i finaleomgangen. Det er mange idrettsutøvere som har mye å lære av Daniel-Andre når det handler om å ta ansvar.

Det siste året har vært blytungt for KIF-hopperen, og det forteller alt om hvilke sterk prestasjon det er å komme tilbake slik han nå har gjort.

Hoppsport handler så absolutt ikke bare om det fysiske og utstyret, men også det mentale. Det siste året har vært blytungt for KIF-hopperen, og det forteller alt om hvilke sterk prestasjon det er å komme tilbake slik han nå har gjort.

Det var mange  av hans argeste konkurrenter som gratulerte ham etter at seieren var sikret. De glade ansiktene viste også at de virkelig unte Daniel-André Tande denne verdensmestertittelen. De vet hvilke kamp han har kjempet.

Han har i løpet av de to renndagene bevist at han er verdens beste skiflyger i tyske Oberstdorf. Flere har kommentert at han fikk dårlige forhold både fredag og lørdag ettermiddag. Likevel går han bort og vinner VM-tittelen.

I går ettermiddag skrev jeg en kommentar om det imponerende idrettsmiljøet i Kongsberg som har tre utøvere i OL-troppen. Knapt ett døgn slår altså en av dem til og blir verdensmester. Fantastisk imponerende!

Tusen takk, Daniel-André! Vi andre ble rørt av dine tårer.

Jørn Steinmoen

Ansvarlig redaktør i Laagendalsposten

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.