Har du ikke røykvarsler? Det er så turnoff, det

ET MINSTEKRAV: Røykvarsler!

ET MINSTEKRAV: Røykvarsler! Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

KommentarDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I jakten på «den rette» kan man snuble over mye rart. Som han fyren som verken hadde røykvarsler eller brannslukningsapparat.

Jeg skal innrømme at det ikke var det første jeg så etter første gang jeg ble med hjem. Den svarte skinnsofaen, den svarte TV-benken, de svarte gardinene og det enslige bildet som hang altfor høyt oppe på veggen var det første jeg la merke til i ungkarsbula.

Det skulle faktisk flere dater og flere besøk til før jeg forsto at noe var fryktelig galt. Og da sikter jeg ikke til den nye matavfallsbøtta sto ubrukt i kjøkkenkroken. Jeg la godvilja til. Det kunne jo hende han akkurat hadde fått den.

Også var det den oljefylte ovnen som han i hvert fall ikke hadde fått med seg at var brannfarlig. Og nudlene med «meis» (det var sånn han uttalte mais), som han syntes var en fullverdig og nydelig middag. Jeg lot det passere også.

Stine Ljungquist Knudsen

Journalist i Laagendalsposten

Ikke før jeg selv hadde kjøpt inn nye seriekoblede røykvarslere til mitt eget hjem, sprakk bomba.

«Har du kjøpt røykvarslere? Å, ja. Det skulle jeg ha gjort også, men jeg har ikke fått somla meg til det».

«Hva sa du, sa du? Har du ikke røykvarsler? Ikke brannslukningsapparat heller? Nei, vel. Akkurat ... Jeg har jo sovet i den leiligheten din! Hvorfor har du ikke det?» Spørsmålene haglet. Til svar fikk jeg bare et skuldertrekk.

Ok, så var det kanskje ikke bare det at han ikke hadde røykvarsler som var grunnen til at det ikke funka mellom oss. Men det var absolutt en medvirkende årsak.

Det er lett å finne feil hos andre. Jeg er nok en av dem som bruker lupa litt oftere enn speilet. Jeg innrømmer det.

Nei, etter jobb i dag vet jeg hva jeg skal gjøre. Jeg skal skru opp den ene røykvarsleren som bare har blitt liggende på hylla på soverommet. Også skal jeg bytte batterier i alle fem.

Det skal du også, ikke sant?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken