Matservering til hjemmeboende og beboere på institusjoner i Kongsberg kommune

Av
DEL

Leserbrev
I et oppslag på Lp nett lørdag 9. november ble det blant annet fra journalisten trukket fram at det «igjen knipes på maten» i helse og omsorg.
Dette kjenner vi oss ikke igjen i, og vi benytter anledningen til å redegjøre for praksis.

Hjemkjøring av middag startet i 1995. Kjøkkentjenesten har aldri hatt tilbud om hjemkjøring av middag i helger og høytider. Dersom noen har hatt spesielle behov på slike dager har hjemmetjenesten hentet middag på et av våre produksjonskjøkken.
I dag leverer vi mellom 80 og 100 porsjoner middag til hjemmeboende på ukedagene. Vi leverer også spesialkost. Dette krever en omfattende logistikk.
All middag til hjemmeboende blir tilberedt og distribuert fra Skavangertun hovedkjøkken. Ved bestilling eller endring kan hver enkelt bruker ta kontakt med hjemmetjenesten, våre sjåfører eller ringe Skavangertun kjøkken.
Vi følger Helsedirektoratets retningslinjer i vår menyplanlegging, hjemmeboende følger også denne menyen.

For øvrig på sykehjemmene/helsehus:
I 2017 innførte vi fire hovedmåltider og to mellommåltider i alle sykehjem, slik anbefalingen fra Helsedirektoratet er.
Dette innebærer frokost og deretter lunsj kl. 12.30, to til tre dager pr. uke serveres det varm lunsj. Middag serveres kl. 15.30, med dessert eller kake hver dag.
Kveldsmat serveres mellom 19.00 og 20.00, litt avhengig av ønsker.
Det gis tilbud om seinkvelds for dem som ønsker dette, rundt kl. 21.00 / 21.30. Nattevaktene er også flinke til å tilby mat der de ser det er behov.

Vi tilbyr selvsagt spesialkost og dietter. Er det noen som ikke liker det vi har på middagsmenyen, får de et alternativ.
Matvarebudsjettet oppleves som adekvat. Ut fra et faglig synspunkt kan vi gi et godt tilbud til våre beboere, innenfor disse rammene.

Måltider og ernæring er viktig, og vi legger mye arbeid i planlegging og gjennomføring.
Alle sykehjem/helsehus/Glitre-bo har jevnlige samarbeidsmøter (ernæringsgruppemøter) med kjøkken- og avdelingspersonell. Her gis tilbakemeldinger om ønsker og behov. Er det enkelte retter som ikke faller i smak, eller er det retter det ønskes mer av? Opplæring innen ernæring er også tema.

Avslutningsvis vil vi oppfordre alle som har noe de ønsker å diskutere, om ta kontakt med oss. Vi vil gjerne ha innspill til forbedring.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags