Budsjett

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev 

Så er vi i gang igjen. Kommunen skal vedta budsjett for neste år.

Rådmannen ser optimistisk på økonomien framover og da skulle en tru at nå, endelig får Helse- og omsorg et anstendig budsjett etter flere år med underbudsjettering.

Men nei, nå ser Rådmannen at målet om 200 millioner i fond er nærmere og i år vil hun sette av 30 millioner!

Fagforbundet har kommet med sine klare anbefalinger, eldrerådet likeså og begge disse bør lyttes til.

Det er mange grupper som trenger tjenester fra Helse- og omsorg, det er eldre, både hjemmeboende og de som trenger sjukehjem. Det er sjuke som skrives raskt ut av sjukehuset, det er psykisk sjuke som overføres til kommunen da Dps legger ned avdelinger og sengeplasser, det er fysisk og psykisk utviklingshemmede, og det er ungdom som sliter i sine liv. 

De siste har vi lest flere vonde og tragiske historier om i det siste. Og ungdommen sjøl har kommet med sine ønsker. De vil ha mer tilgjengelige fagfolk å henvende seg til, gutta ønsker seg en helsebror som det vil være lettere å snakke med for dem. Til dette uttalte ordføreren noe sånt som at "det kan vi se på ved neste ansettelse".

Opprett en stilling til en helsebror! Utvid tilbudet fra helsesøstre så ungdommen lett kan får en prat når de trenger det!

Skole og oppvekst står for den største budsjettposten, kanskje de klarer seg uten noen økning i år? Kanskje riving og nybygging av flere skoler kan vente litt?

Alle disse gruppene trenger oss, og de fortjener og skal få det de trenger.

Det hjelper ikke at partiene uttrykker bekymring for Helse- og omsorg foran valg. Det eneste som hjelper er at de sørger for at etaten får et skikkelig budsjett, da slipper brukere og ansatte mye utrygghet og engstelse, og de ansatte kan gjøre jobben sin uten nærmest å gå gråtende hjem fordi de veit at det til tross for at de løper i gangene og gjør alt de kan likevel ikke er godt nok.

Lytt til de ansatte. Lytt til brukerne og lytt til ungdommen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags