Takk for at du velger Kongsberg som studiested!

Nå kommer studentene: Tirsdag er det studiestart og mange nye studenter er på plass i Kongsberg. Ordfører Kari Anne Sand mener de ikke kunne ha valgt riktigere studiested.

Nå kommer studentene: Tirsdag er det studiestart og mange nye studenter er på plass i Kongsberg. Ordfører Kari Anne Sand mener de ikke kunne ha valgt riktigere studiested. Foto:

Av

Jeg setter pris på at nettopp du har valgt Kongsberg som studiested, skriver ordfører i Kongsberg, Kari Anne Sand i denne kronikken.

DEL

MeningerTirsdag starter et nytt studieår for Universitetet i Sør Øst -Norge. Mange studenter møter opp på Campus Kongsberg med store forventninger både til studiet og til byen.

Jeg setter stor pris på at du har valgt Kongsberg som studiested. Du kunne ikke ha valgt riktigere. Du har valgt en by med store muligheter.

Kongsberg omtales ofte som teknologibyen, men kommunen fortjener også betegnelsen Idrettskommunen, kulturkommunen, friluftskommunen med mer. USN Campus Kongsberg er en del av dette, og du som er tilreisende student blir nå en av våre innbyggere.

Vi har nylig vedtatt en samarbeidsavtale som forplikter både Universitetet og kommunen, og som sier noe om kommunens vertskapsrolle. Jeg ser frem til å praktisere denne avtalen.

Det bygges nå nye studenthybler som skal stå ferdige ved studiestart i 2019,  noe jeg tenker vil øke attraktiviteten til Campus Kongsberg ytterligere. 

Kongsberg har et velfungerende helsetilbud med lokalsykehus , DPS (Distriktpsykiatrisk senter) og erfarne og dyktige fastleger. 

Selv om studiene har hovedfokus, håper jeg dere vil trives i Kongsberg og jeg oppfordrer deg til å delta i alt Kongsbergsamfunnet har å tilby, enten det er innen idrett, musikk  eller andre aktiviteter.  Det er utallige tilbud, og mer om dette finner du på kommunens nettsider .

Tirsdag er det studiestart på Universtitetet i Sørøst-Norge. Her fra Studiestart 2017.

Tirsdag er det studiestart på Universtitetet i Sørøst-Norge. Her fra Studiestart 2017. Foto:

Meld deg gjerne som medlem eller frivillig i de mange aktivitetene som er. Etter studiet er det et ønske fra meg at mange får jobb her, og vil bosette seg i kommunen vår.

Kommunen er vertskap for store, internasjonale bedrifter med en kompleks, verdensledende industri innenfor mange områder.

Kongsberg er en by- og land kommune med mulighet for varierte boformer i små og store tettsteder i tillegg til bykjernen. Kongsberg har noe for en hver smak! Asfalt, natur og dyrket mark side om side.

Jobb med studiene,  men ikke glem at livet også er avkobling, opplevelser og kulturinntrykk. En god kinoforestilling eller en tur i gruveåsen sommer som vinter, kan gi godt påfyll og ny energi!

Kongsberg har 4 godt etablerte festivaler : Glogerfestivalen, Snowstock, Krimfestivalen og Jazzfestivalen. De er spredd utover  året , og som en avslutning av studieåret 2018/2019 anbefaler jeg en konsert eller to på Kongsberg Jazzfestival i starten av juli!

Jeg ønsker hver og en av dere lykke til med de studiene som ligger foran dere, og ønsker dere en fin tid som student i Kongsberg. Nok en gang: Velkommen til Kongsberg! 

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags