Å ønske reisende «Velkommen til Kongsberg»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDa jeg var aktiv i debatten om skiltingen i Utvalget, ser jeg meg nødt til å presisere noen ting. Arbeiderpartiet er ikke i mot en eventuell ny prosess rundt skiltingen. Også hos oss er det delte meninger om dette skiltet. Det var nå engang en prosess som førte fram til skiltingen som i dag står ved inngangen til Kongsberg. Det var et bredt sammensatt utvalg av personer i denne komiteen. Og etter deres innstilling var dette oppe i kommunestyret for avgjørelse og vedtak. Så diskusjon om lovlighet bør avsluttes her.

Da jeg har familie i Danmark, kan jeg si at Kongsberg først og fremst er kjent for gruver, sølv og snø blant mine danske slektninger og venner. At det kommer skihoppere og andre idrettslegender herfra, har nok ingen betydning. Fossen, derimot simpelthen elsker de. Men det er likeså kjent for dem at vi har teknologibedrifter her, og den gang Kongsberg Esco ble oppkjøpt av Danfoss ble det også skriverier om det.

I UMU så reagerte jeg på at representanter fra Kongsberglista foreslår å ta vekk skiltene FØR det er gjort en prosess og vi har noe å bytte de ut med. Et ønske om en prosess for å se på eventuelt nytt "Velkommen"-skilt, er ikke oss i mot. Mulig at et nytt vedtak i kommunestyret vil beholde det vi har, men også mulighet for fornyelse. Vi kan godt stemme for en ny prosess, men ikke kun å fjerne det som står der i dag uten noe å bytte det ut med.

Jeg er stolt av Kongsberg og jeg profilerer gjerne det ut til både familie og venner. Deler bilder og nyheter fra Kongsberg på Facebook og meldinger i fleng. Det er et faktum at vi både har gammel historie å ta vare på, flott natur og et stort antall godt utdannede innbyggere, har fått priser for sykkelby, Kongsberg-skolen, og mange flere. Det er også et faktum at Kongsberg-industrien er der. Teknologi er viktig for Kongsberg, både i skolen og for bedriftene våre. Utvikling av ny teknologi setter Kongsberg på kartet og skaffer oss arbeidsplasser og innbyggere. At det går bra for våre bedrifter er viktig, uten skatteinngangen blir det ikke mye penger i kommunekassa. Derfor er det også viktig å ta næringslivet med i et utvalg om skilting og også å beholde skiltet som i dag står der inntil  ny prosess er gjennomført. Profilering koster mye både i kroner for næringslivet og følelser for oss innbyggere. Jeg er også stolt av Kongsberg-skolen, alle frivillige lag og foreninger, den flotte gjengen av ansatte i kommunen og det private næringsliv, så vel assistenter, fagarbeidere og høyskole/universitetsutdannede. Det er både mennesker, kultur, historie, teknologi, idrett og natur som er oss  og jeg identifiserer meg med. Jeg håper Kongsberglista trekker sitt forslag og heller kommer med et forslag om en ny prosess. 

Irene Thorberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags