Vi må spille på våre styrker!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevKongsberg kommune har nylig ansatt en strategi og omdømmesjef, et resultat av et samarbeid om utvikling av prosjektet «vekst i Kongsberg» mellom Arbeiderpartiet og Kongsberglista. Når vi ser på hva som skjedde i sist formannskapsmøte spør vi oss selv om Kongsberglista fremdeles vil bygge kommunens omdømme, har varaordføreren tatt på seg oppgaven å være steinen i skoa til strategi- og omdømmesjefen?

Kommunens nye næringsstrategi og industriplan var oppe til behandling, en god plan med konkrete og spissede målsettinger. Kongsberg trenger denne! Varaordfører Kjell Gunnar Hoff valgte nok en gang å bruke tid på å prate egen kommune ned, denne gangen ved å snakke om hvor flau han var over at Kongsberg kaller seg en universitetsby. Det er ikke slike utspill Kongsberg trenger.

Det Kongsberg trenger nå er samling og felles fremsnakking av kvalitetene og styrkene våre. Kongsberg Arbeiderparti er opptatt av at vi klarer å vise fram mangfoldet i byen vår. Det er ikke særlig nyttig å diskutere hvorvidt vi skal kalle oss det ene eller det andre. Det viktige er at vi er en by med mange talenter. Vi er gode i skihopping. Sølv, gruver og kultur – teknologi, kunnskap og industri er kjernen i kommunen vår i dag. Det er folka, kulturlivet, teknologi, kunnskap og industrien, det er skihoppinga, basketballen, håndballen og universitetet som gjør at Kongsberg er Kongsberg. Det er alle disse flotte sidene av kommunen som bør være grunnlaget for at vi er en by som folk vil være og bo i. Dette er det som ligger i kursen for prosjektet «Vekst i Kongsberg». Det er denne kursen vi nå må bygge opp under, for å støtte opp under arbeidet som strategi- og omdømmesjefen gjør og sammen skape flere arbeidsplasser, beholde arbeidsplasser og tiltrekke oss flere innbyggere.

Arbeiderpartiet er fortsatt klar til å være med på dette arbeidet, akkurat som vi var i juni 2016 da vi foreslo det som ble opptakten til «vekst i Kongsberg» og ansettelsen av strategi- og omdømmesjefen. Arbeiderpartiet er fremdeles klar til å være med på å finne gode løsninger sammen med de andre politiske partiene, til beste for Kongsberg kommune. Arbeiderpartiet vil samle Kongsberg kommune, vi vil snakke Kongsberg opp og frem.

Kjell Gunnar Hoff skriver den 28. mars i en kommentar på Laagendalsposten sine nettsider: «Kongsberglista har vært den hardeste pådriveren for å få ansatt en Strategi- og omdømmesjef, som nå er i full sving med å fortelle omverdenen at vi ikke er Kongsvinger, men en flott innenlandsby med verdensledende industri, kunnskap og kultur». Vi er enig i alt, men det hadde ikke blitt noe «Vekst i Kongsberg», det hadde ikke blitt noen Strategi- og omdømmesjef uten Arbeiderpartiet, der var Kongsberglista og Arbeiderpartiet like.

Så blir spørsmålet: Mener vi det vi sa når vi ansatte en strategi- og omdømmesjef? Eller skal vi fortsette å fortelle hele omverden hva som er dårlig på Kongsberg? Arbeiderpartiet mener at det er å samle, snakke opp og bruke kommunens kvaliteter som nå må til. Vi er skremt når vi ser hvordan Kongsberglistas leder og vår varaordfører velger å forvalte dette.

Anne-Jenny Archer, Laila Irene Johansen og Kristoffer Grette

Formannskapsgruppa Kongsberg Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags