EnergiMølla er viktig

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI Lp 28. november har MDGs kommunepolitikere et leserinnlegg angående EnergiMølla.

Omtanken for byens ulike scener deler vi alle sammen som sitter i kommunestyret. Vi som sitter i Utvalg for Kultur og Oppvekst, UKO, har naturligvis en særlig oppmerksomhet rettet mot byens fantastiske kulturtilbud.

Leserinnlegget til Vilde Håvardsrud og Arne Johan Isaksen skaper et inntrykk av at EnergiMølla blir stemoderlig behandlet. Slik forholder det seg ikke. Men selvsagt skulle vi alle, både politikere og kulturansatte, ønsket enda mer ressurser inn i det viktige kulturfeltet.

Kommunen betaler EnergiMøllas husleie. I tillegg får de årlig rundt 400.000 i driftstilskudd, og tidvis gode bidrag til anskaffelser av inventar og utstyr. Videre har kommunen hatt store utgifter knyttet til rehabilitering av bygget, anskaffelse av inventar etc.

Dette betyr at alt som lokale arrangører betaler til EnergiMølla ifm. sine arrangementer tilfaller direkte EnergiMøllas drift og administrasjon. Det er ikke penger som går til husleie m.v.

Videre er det klare retningslinjer for driften av Musikkteateret. 75 % av bruken skal og må bestå av lokale krefter. Det er kun 25 % som er tilgjengelig for kommersiell aktivitet. Når en eller annen artist ønsker å sette opp en forestilling, konsert e.l. har de i Kongsberg flere muligheter. Hvilken scene de velger og hvilket format de ønsker, avgjør de selv. Musikkteateret kan ikke bebreides at de blir forespurt av artister som ser for seg mange tilhørere og som ønsker seg en stor scene.

Det er ikke vanskelig å forstå at MDG er moralsk indignert over at Joshua French har en foredragsturné rundt i landet. Som Halle Jørn Hansen skriver: « Hadde French hatt noe som helst begrep om hva ordet anstendighet betyr, burde han sittet helt stille i båten.»

Men det betyr da ikke det samme som at Musikkteateret skal nekte ham sin scene, dersom han ønsker å leie der. Foredragsturneen er ikke ulovlig, men oppleves nok av mange som høyst upassende. Da får heller Kongsbergs befolkning la være å møte opp på foredraget.

Dette har ingenting med Musikkteateret å gjøre, langt mindre de ansatte og frivillige som legger ned en formidabel innsats for at vår nye storscene skal fungere optimalt.

Vi er privilegerte i Kongsberg som kan tilby innbyggerne og besøkende artister så mange ulike scener. Politiske mener jeg vi legger til rette for dem alle sammen så godt vi kan innenfor det budsjettet vi har.

Så vet jeg at vår dyktige kultursjef har løpende samtaler med alle de ulike miljøene innen kulturfeltet, og er ikke i tvil om at vi får mye igjen for pengene som bevilges, både her og både der.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags