Frivilligheten i Kongsberg Musikkteater bidrar til lavere driftsutgifter

Et knippe Musikkteatervenner.

Et knippe Musikkteatervenner. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI disse dager legges kabalen for vaktoppdrag under arrangement høst 2019 i Kongsberg Musikkteater.

Vaktene som består av 32 frivillige fra Musikkteatrets Venner har sendt inn sine ønskedatoer og krysset av på andre tilgjengelige datoer. Denne høsten er det 50 ulike arrangement. 15 av disse er lokale konserter, teater og danseforestillinger. Ukentlige øvinger kommer i tillegg, men huset er tilrettelagt slik at brukerne greier seg sjøl.

Vaktene tar i mot publikum ute i foajeen og viser vei for de som ikke er så kjent på stedet. De selger billetter, scanner billetter, hjelper publikum til å finne setene sine, sørger for hørselshjelp og bistår ved HC-plassene. På barneforestillinger sørger de for seteputer til de minste barna.

Under arrangement er Musikkteatrets Venner brannvakter. Salen krever 5 brannvakter og de må være på plass. Sikkerhet står i fokus!

Uten frivilligheten ville Kongsberg Musikkteater hatt behov for flere ansette, - en merkostnad på opp til 2 millioner pr år. Hvem skulle i så fall betale for dette? Økte leiepriser for lag og foreninger?

Takket være frivilligheten kan leieprisene holdes på et nivå som gjør at alle lokale frivillige lag har råd til å bruke huset. Barn og unge bruker huset gratis til øvinger, akkurat som i idretten. Hver mandag og tirsdag er kulturskolen der med folkedans og teaterøvinger. Hver onsdag bruker Kongsberg Guttemusikkorps Sølvsalen og Musikkteateret gratis.  Mange kulturhus rundt i Norge er utilgjengelig for lokale lag og foreninger fordi de er for dyre å leie. Men Kongsberg viser vei!!

Musikkteatrets Venner er en dedikert gruppe som elsker å bidra til glede og nytte for lokalsamfunnet. De er ansvarsbevisste og de liker jobben sin. Ja, de liker den så godt at mange står på venteliste til å bli med i denne gjengen.

Vi heier på frivilligheten. I tillegg til det økonomiske aspektet, bidrar den til livskvalitet og meningsfulle oppgaver for de som har tid og mulighet til det. Frivillig arbeid er dugnad på sitt beste!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags