Urealt, Kai Gustavsen

Av
DEL

LeserbrevTakk for tilsvaret på innlegget mitt med tittel Jazz og politikk, Kai Gustavsen. Det går ut på at du angriper meg og kommer med uriktige påstander. Jeg må svare på dem.

For det første: Jeg har altså ikke kommet med de påstandene som du tillegger meg. Les innlegget mitt en gang til. Jeg refererte Mona Bentzen sin reaksjon til deg om at hun anså at deres kunstneriske frihet ble kneblet. Dette er ingen påstand fra meg. At du ikke liker Kongsberg fredslag? Det må du ha drømt at jeg har sagt.

For det andre: Det med statsministeren og at Annex ble tilbudt å komme neste år glemte jeg ikke å nevne. Jeg visste det ikke. Men for ordens skyld, når jeg ser nærmere på svaret ditt nå ser jeg at du skriver at Erna Solberg tok kontakt i fjor for å reklamere for Høyre. Og fikk avslag fordi det var for kort tid. Men for meg er det stor forskjell på partipolitikk og det som vi ønska. Annex er ei kunstnergruppe. Politisk ja, som kunst ofte er, men ikke partipolitisk. De ville komme med deler av et kunstprosjekt. Du kan ikke sammenligne det med en stand fra et bestemt politisk parti. Når det gjelder neste års festival: Det står i svaret ditt at de kan ta kontakt for dialog i september. Men ikke hva den dialogen skal gå ut på. Ikke et ord om neste års festival. Gaaffis tale dessuten ikke relevant neste år. Det er nå Libya-rapporten kommer.

Når det gjelder Norges Fredslag, som Kongsberg Fredslag er lokallag under, så er det landets eldste fredsorganisasjon. Fullstendig tverrpolitisk. Alle som er enige i målsettingene er hjertelig velkommen. Så vi står heller ikke for partipolitikk.

Jeg er klar over at henvendelsen fra Annex kom seint. Men du sa jo allikevel ja til deler av planene deres. Nemlig dragekampen med afghanske drager. Til slutt ble det ikke noe av dette heller. Men du var i utgangspunktet positiv. Men ikke til Gaddafis tale. 

Jeg er også klar over at våpenindustrien sponser festivalen. Som jeg synes er trist. Og som jeg regner med vil være en begrensning i forhold til hvem og hva man ønsker å slippe til. Eller hva, Kai Gustavsen? 

Et vanskelig spørsmål som du ikke kommer innom i ditt motsvar til meg. Det var lettere å gå til angrep på meg. Angrep er det beste forsvar?

LES OGSÅ: Jazzfestivalen knebler ingen

LES OGSÅ: Jazz og politikk

Ragnhild Håkonsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags