Dette må ha vært et av Norges aller beste idrettsarrangement i 2018

IMPONERT: Idrettspresident Tom Tvedt skrøt uhemmet av lørdagens arrangement. Her blir han intervjuet av speaker Harald Quaynor.

IMPONERT: Idrettspresident Tom Tvedt skrøt uhemmet av lørdagens arrangement. Her blir han intervjuet av speaker Harald Quaynor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hver eneste dag er det et hav av idrettsarrangementer i Norge. På baner, i idrettshaller, i skolekjellere eller i vår herlige natur. Det spiller ingen rolle om gradestokken viser minus- eller plussgrader. Det avholdes klubbmesterskap, kretsmesterskap og norgesmesterskap. Noen steder med mange deltakere, andre steder med få deltakere. Noen steder med mange publikummere, andre steder med nesten ingen. Det skjer i bygd og by. I hver lille krok av vårt langstrakte land.

Essensen er frivilligheten. Engasjerte folk som kommer sammen for å skape flotte rammer for utøverne.  Enten det kjempes innbitt om en prestisjetung medalje eller det handler om å få noen minutter i en lilleputtkamp. Dette er Dugnads-Norge på sitt aller beste. Det som gjør oss til en av verdens beste idrettsnasjoner.

Lørdag ettermiddag i Kongsberghallen. Kamp nummer to i NM-finalen. Stinn brakke! Nesten 1.500 entusiastiske tilskuere satt tett i tett og fylte tribunene som omkranset basketbanen. Kongsberg Miners mot Asker Aliens. Musikk, stortrommer, lys, skjermer, dansere og den alltid engasjerte speakeren Harald Quaynor. Det var et trøkk i hallen som vi – unnskyld uttrykket – trauste nordmenn i lusekofte, ikke pleier å tillate oss. Her var det henrivende supportere som danset og dro andre folk med seg. Det minnet langt mer om en basketkamp i USA. Scener vi tidligere bare har sett på tv.

På tribunen satt også idrettspresident Tom Tvedt i dress, hvit skjorte og slips.  Jeg tipper han kunne tenkt seg å løsne slipsknuten og kneppe opp den øverste skjorteknappen. For dette var heftig. Han ble i hvert fall mektig imponert og skryter Kongsberg Miners opp i skyene. Det forstår vi så godt.

Med stor fare for å bli litt vel patriotisk, men dette må ha vært ett av Norges beste idrettsarrangement i 2018. Kongsberg Miners har virkelig bygd stein på stein. De har blitt kåret til Norges beste kamparrangør i basketligaen tredje år på rad.

En fantastisk dugnadsgjeng skaper et idrettsshow verdig en idrettsgalla. Så profesjonelt utført at du blir blåst av banen. Vi som har hjertet vårt i en idrettsklubb, vet hvor vanskelig det kan være å mobilisere et så stort apparat som Miners har i sving hver eneste hjemmekamp.

Så får vi tåle at gullfesten ble utsatt! Miners-spillerne var åpenbart litt for preget av stundens alvor. Vi tør nesten ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis de hadde innkassert seieren. Taket hadde vel løftet seg!

Vel blåst til dugnadsgjengen, for en spektakulær ettermiddag dere ga oss!  

LES OGSÅ: Ser du noen kjente blant de 1.500 tilskuerne?

LES OGSÅ: Gjennopplev kampen

Jørn Steinmoen

Ansvarlig redaktør i Laagendalsposten

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.