Fordi fellesskap fungerer

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFolk på Kongsberg fikk forrige uke ”Lokal-Nytt fra Kongsberg” i postkassa. Heftet består av fire tettskrevne sider om ulike saker relevante for innbyggere på Kongsberg. Det er ment å være et supplement (eller konkurrent, som man også kan få inntrykk av gjennom ordlyden) til Laagendalsposten.

Partiet Rødt er, i likhet med de fleste andre partier i Norge, forkjemper for ytringsfrihet. Det er flott, og viktig for at vi kan leve i et fritt og åpent samfunn. Konseptet å dele ut materiell med supplerende informasjon som ikke lokalavisa dekker tilstrekkelig, er vi i prinsippet positive til. Rødt er et parti som i stor grad støtter utfordrere til dagsorden, slik ”Lokal-Nytt fra Kongsberg ” ønsker å utfordre Lp som ledende nyhetsformidler i Kongsberg og Numedal. Problemet er at Lokal-Nytt fra Kongsberg feiler i sitt uttalte oppdrag på minst to måter; For det første finnes det en rekke usannheter i det de skriver, og for det andre presenteres leseren rasistiske holdninger kamuflert som objektiv informasjon. Dette er uholdbart når de hevder ”å gi ut informasjon til innbyggerne som Lp ikke formidler”.

En av sakene de tar for seg har overskrifta ”Noen utvalgte hendelser i Kongsberg, der lokalavisa glimrer med sitt fravær”. Her gjøres en kobling mellom en hendelse langs Drammensveien i 2009 og det statlige asylmottaket på Raumyr. Koblinga er kunstig, noe som er innlysende når vi veit at mottaket på blei starta seinhøsten 2015. Den eneste mulige koblinga mellom de to, slik jeg ser det, er av rasistisk karakter. Hendelsen fra 2009 involverte en person med mørk hudfarge – derfor er det farlig å ha et asylmottak på Raumyr. Alle mennesker uten typisk nordisk hudfarge er potensielle voldsutøvere. Det høres mistenkelig ut som rasisme, som per definisjon betyr å tilskrive en gruppe mennesker (her: mennesker fra andre steder av verden som kommer til Norge) de samme egenskapene.

Rødt tror på solidaritet og fellesskap. Vi mener at alle mennesker er like viktige, uansett forutsetninger, livssyn, hvor de kommer fra, hvordan de ser ut, og seksuell orientering. Vi mener også at opposisjon til dagsorden er nødvendig, med et minimumsforbehold om at det som formidles er sant og uten rasistiske undertoner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags