Gå til sidens hovedinnhold

"Bedre sykehus i hele landet, Kristin Ørmen Johnsen"

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

"Bedre sykehus i hele landet, Kristin Ørmen Johnsen"

Leser ditt leserbrev i Lp 8.dm. Hvor du skriver «Trygg og rask behandling på sykehus er viktig». Jeg vet ikke om du har fått med deg situasjoner som har oppstått etter at akuttmedisinsk beredskap er fratatt Kongsberg sykehus. Jeg spør deg igjen, som jeg har gjort flere ganger før: Får vi bedre trygg og rask behandling ved å kjøre en time lenger? Er det samfunnsøkonomisk? Ser du reagerer på at øyeavdelingen er foreslått flyttet til Bærum ved bygging av nytt sykehus på Brakerøya. Da etterspør du om det er samfunnsøkonomisk.

Videre skriver du at «Sykehusenes budsjetter vokser». Kan du forklare meg hvorfor Kongsberg sykehus da må spare seks-sju millioner ut året og spare 12 millioner neste år? Klinikkdirektør Agledal sier i Lp 6.dm. «Hvordan vi kan løse det, vet vi ikke ennå, men vi jobber med det."

Jeg vet ikke om du også har fått med deg at man har satt spørsmåltegn med «ventelistekø». Er det køen til første konsultasjon eller er det køen til reell behandling? Tror noen ganger dere politikere har mistet bakkekontakten. Snakk med folk og hør på deres historier ang. behandlingskøer! Nei du får stå på så de sykehusansatte kan jobbe smartere, som du selv skriver.

Kommentarer til denne saken