Om å virvle opp støv

Av
DEL

LeserbrevEn pussighet er dukket opp i Teknisk Ukeblad, så dumt at man skulle tro det var et bestillingsverk. I en leder virvler redaktør Jan M. Moberg opp støv omkring fjerning av dårlig utformete velkomstskilt til byen, som ikke er en teknologiby verdig, med den absurde påstand, eller snarere kortslutning, at de som ønsker et penere utformet velkommen-til-Kongsberg-skilt med «Teknologibyen», vil nedlegge Teknologiparken. 

Det hele er så hinsides all fornuft, at det er et typisk angrep på Kongsberglista. Tror virkelig en redaktør av et teknisk ukeblad at det er et blikkskilt som gjør en by til en «teknologiby», eller at Kongsberg ikke er en teknologiby hvis det ikke står skrevet på et velkomstskilt? Kongsberg har vært en teknologiby siden 1624, og om så blikkskiltene som kom opp for 5-6 år siden ikke var der, så ville Kongsbergs høyteknologi ikke forsvinne av den grunn, selv om redaktør Moberg synes å tro det. "Noen må ta grep før galskapen brer seg", skriver Moberg. Som om den politiske galskapen i byen er av nyere dato. Da har Moberg fulgt dårlig med i timen. Over 70 prosent av byens borgere har slitt med den fra 2008 frem til valget i 2015, selv om den ennå ikke er blitt fullstendig utryddet. 

En leder skal ikke fylles med fjas. Og hvilken turist bryr seg vel om det står «teknologiby» på et skilt når de kjører inn i byen? Ikke kan de shoppe teknologi med mindre de svinger innom et kjøpesenter, og ikke kan de komme på sightseeing i Teknologiparken. Nei, de forsvinner nok raskt inn i de sorte tunnelhullene som styrer dem vekk fra byen, uansett. Så til trøst får de i alle fall sett «teknologibyen» fra innsiden.

Men støvet som redaktør Moberg virvler opp, er blitt til en støvsky i Laagendalsposten. Noe skal man jo skrive om. Og Teknisk Ukeblad gjør et nummer av at Høyre og Arbeiderpartiet ydet heltemodig motstand mot Kongsberglistas forslag. En skulle nesten tro at skiltet som ordfører Vidar Lande (Ap) kom ned med som en annen Moses fra Sinai Berg, er blitt en kultgjenstand, en hellig relikvie, i de to partier. 

 Og det får meg til å tenke på en annen sak som de samme to partier blåste opp til en storm i vannglass: At å ikke kalle den vesle universitetsfilialen i KKP-bygget et universitet og Kongsberg for «universitetsby», var å regne som en av de syv dødssynder. Da snakket man visstnok «byen ned» og ble frosset ut av det selvutropte gode selskap. I Bø snakker visst alle bygda ned, for der står det noe slikt som «Velkommen til Studiebygda Bø». Har de virkelig ikke forstått at de må lære av Kongsbergs gode selskap og heller skrive «Velkommen til Universitetsbygda Bø»? Bø skal snakkes opp, ikke ned, ellers går det ad undas.   

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags