Biltrafikk i gruveåsen

Av
DEL

LeserbrevBurde de som har vanskelig for å komme seg ut i naturen få muligheten til å komme seg ut?

Burde vi kunne utnytte gruveåsen bedre til turisme?

Ja, selvfølgelig!

Burde de kjøres rundt i bil?

Nei, selvfølgelig ikke!

Vi som ferdes ute i naturen har et forhold til det, og gjør det av en grunn. Vi ønsker fred og ro til tankene våre, akkompagnert av vind i trærne, bekkesildring og fuglekvitter. De som ønsker denne opplevelsen, og av ulike årsaker ikke har muligheten til å ta seg ut i naturen på egenhånd, søker vel også nettopp dette: naturens ro og fred. Det ville jo være perfekt å kunne tilby det, sammen med spennende fortellinger om gruvetiden og byens fantastiske idrettshistorie, med hest!

Det vil være en måte å ferdes i gruveåsen på som harmonerer med den tiden historiene ble skapt.

Det vil være et kanontilbud til turister og lokalbefolkningen. Enten i form av kjøretur med hest og vogn med lunch på Korset i Kristian lV stil, eller hva med en autentisk tur med hest og vogn til lunch på Beckers Kjøkken. Just slik fiffen gjorde det for et par hunder år siden.

Parallelt burde det være mulighet for kortere eller lengre rideturer, for dem som ønsker det. Hva med en dagstur med lunch på Knutehytta, eller en ettermiddag/kveldstur med overnatting på Knutehytta, gjerne ute i hengekøye… Kanskje en svipptur ned til Kronene kunne friste?!

Basen kunne være i Funkelia med gode beitemuligheter og utegang hele sommeren. Hester kunne lånes/leies fra nær og fjern. Hesteeiere ville ha mulighet for å sette bort hestene om sommeren, og hente de tilbake i fin form og ved godt hold etter ferien. Win-win for hesteeier som ønsker seg hestefri ferie, og den som skulle drive. Ønskes mer informasjon eller en studietur til noen som har mange års erfaring, er det sikkert mulig å kontakte Morten Sandbakken i Vinstra, som driver turridning mm i Rondane hele sommeren.

Et slikt tilbud vil kunne gi en fantastisk opplevelse, og være mer i ett med naturen og vår historie. Det vil også kunne fenge flere enn bilturer vil gjøre, samtidig som det ivaretar interessene til oss som bruker områdene i dag. Naturopplevelser og å bevare naturen er i fokus også for turismen for tiden, vil det da være naturlig å gå den motsatte veien?

Knutefjell vannrenner rennene kulturminne gruveåsen.

Knutefjell vannrenner rennene kulturminne gruveåsen. Foto:

LES OGSÅ: Kongsberg som turistmål – dette bør gjøres

LES OGSÅ: Nei til jeep i gruveåsen!

LES OGSÅ:  Nei til jeep i gruveåsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags