Myntgata 14 – Berntsengården

Det planlagte bygget på Nytorget må tilpasses slik at det forsterker det eksisterende bygningsmiljøet, skriver Kjell Gunnar Hoff.

Det planlagte bygget på Nytorget må tilpasses slik at det forsterker det eksisterende bygningsmiljøet, skriver Kjell Gunnar Hoff.

Av
DEL

LeserbrevLp presenterte den 20. juli det foreslåtte butikk- og leilighetsprosjektet som er planlagt å erstatte den nåværende Berntsengården på Nytorget. Grunnet ferieavvikling har ikke prosjektet har vært drøftet i detalj blant alle Kongsberglistas kommunestyrerepresentanter, men vi er klare på at vi ikke ønsker flere mistilpassede bygg i Kongsberg. Vi er selvfølgelig glad for at det foreslåtte byggeprosjektet kan bidra i en vitaliseringsprosess av Vestsida, men bygget må tilpasses slik at det forsterker det eksisterende bygningsmiljøet, i tillegg til at det må holde seg innenfor Sentrumsplanens bestemmelser når det gjelder høyder. Det har vært for mange dispensasjoner fra høydebestemmelsene flere steder i Kongsberg tidligere og de har vært basert på tilsvarende argumenter om at ekstra høyder er nødvendig for å få lønnsomhet. Bygget må tilpasses slik at lønnsomhet oppnås innenfor gjeldende høydebestemmelser.

Vi har arbeidet kontinuerlig de siste fire årene for å skape attraktive bymiljøer med tilpassede bygg, og vil fortsette med det også i neste kommunestyreperiode. Et viktig tiltak i denne anledning var ansettelsen av egen byantikvar.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags