Kan Kongsberg få bystrand?

Kongsberg FRP vil ha bystrand

Kongsberg FRP vil ha bystrand Foto:

Av
DEL

LeserbrevEtter å ha tatt en kikk på fylkeskommunens utredninger relatert til «elvebyen Drammen» kom spørsmålet endelig opp. Hvorfor kan ikke Kongsberg også gjøre noe tilsvarende?

Hvis vi for eksempel tar utgangspunkt fra Magasinparken og retning nordover langs KVS og svømmehallen sitter vi igjen med et område som i stor grad kan bedre utnyttes til for eksempel en bystrand slik som vi ser i bla. Drammen. Utifra Fylkeskommunens utredninger og generelle tilbakemeldinger fra innbyggere og besøkende har Drammens nå utførte elveby-prosjekt generelt blitt ansett som et suksess-prosjekt. Drammen har klart alt dette uten å kreve eiendoms-skatt! Drammens attraktivitet har økt både for innbyggere og tilreisende og områdene har ført til et økt sosialt mangfold i Drammen sentrum generelt, dette fører også til økt inntekts-potensiale for byens næringsliv.

Utifra samtaler med både studenter, næringsliv og «folk på gata» kan man i mange tilfeller konkludere med at Kongsberg har visse utfordringer når det kommer til generell attraktivitet. Dette varier selvsagt utifra interesser, livs-status og alder, men de fleste er enige i at Kongsberg sitter med mye potensiale som ikke blir forvaltet godt nok. I disse dager er by-attraktivitet kanskje en av de viktigste temaene som burde være på dags-orden. Når nye E134 åpner vil Kongsberg naturlig merke et avvik i generell gjennomfart, og turister vil ikke nødvendigvis i samme grad ha en grunn til å stoppe i Kongsberg (sentrum) da GPS’n som oftest viser raskeste vei til din endelige destinasjon. Spørsmålet er hvor ofte står Kongsberg som destinasjon på turistenes GPS på sommertid?

Ja, Kongsberg har noen unike og attraktive tilbud slik som Sølvgruvene, bergverksmuseet, gruve-åsen for de vandre-glade. Er dette nok?

Nå er vi jo en gang så heldige at vi har en elv midt i byen så burde dette være en “no brainer”. Nå vil jo også selvsagt ethvert sted ha sine unike utfordringer basert på lokale faktorer, men dette i seg selv er en oppgave Kongsberg som kommune burde klare å ta på strak arm.
I mine øyne ser jeg det slik at en bystrand med varierte aktiviteter for både barn og voksne vil øke by-attraktiviteten på et generelt nivå, både for innbyggere, studenter og tilreisende. Barnefamilier er et godt eksempel på en gruppe som i større grad vil se Kongsberg som et godt alternativt stoppe-sted, eller kanskje til-og-med endelig ferie-destinasjon? Og ja, det skal være parkeringsplasser og ladestasjoner der også!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags