VIKTIG STYREMØTE I VESTRE VIKEN!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi i «Aksjonsgruppa for et fullverdig Kongsberg sykehus», har i flere år kjempet for å få tilbake akuttberedskap i kirurgi som ble fjernet fra Kongsberg sykehus (KS) f.o.m. 1/6-12. Et sykehus uten akuttberedskap i kirurgi, kan ikke stabilisere hardt skadde pasienter (= traumepasienter), og kan heller ikke operere kirurgiske øyeblikkelig hjelp pasienter med magesmerter. Heldigvis er det fortsatt akuttberedskap innen medisin, ortopedi og gynekologi ved KS, men mage/tarmkirurgene er tatt bort. Riktignok kommer det kirurger fra Drammen som opererer ventelistepasienter innen bløtdelskirurgi fra kl. 08-16 på hverdager, men alle øyeblikkelig hjelp pasienter innen dette feltet, må til Drammen.De siste årene før akuttberedskapen ble fjernet, var det i snitt ca. 900 kirurgiske øyeblikkelig hjelp pasienter per år. Når alle disse må til Drammen sykehus i stedet, så betyr det at det tar lenger tid før pasientene får adekvat hjelp, og på sykehuset i Drammen har det blitt veldig travelt de siste årene. I DT, 10/4-18, står det : « Bare i 2017 var det 4200 pasienter som ble liggende på korridoren på Drammen sykehus.»

På Vestre Viken(VV) sitt styremøte torsdag 3. mai så skal de vurdere om KS skal få tilbake kirurgene i døgnkontinuerlig vaktberedskap. Da er det viktig at politikere fra Numedal og Kongsberg ,samt folk på grasrota, møter opp for å høre debatten. Vi må kreve kirurgene tilbake nå! VV har i flere år nedskalert drifta ved KS. Ikke bare har de fjernet akuttberedskap i kirurgi. De har også rukket å fjerne over 30 sykehussenger og over 30 årsverk etter at de overtok styringa sommeren 2009. Det er derfor viktig å kjempe for at helsetilbudet ved KS oppgraderes igjen så snart som mulig. Har du tid og anledning til å være med på bussturen 3. mai, så setter vi stor pris på at du blir med!

Styremøtet blir torsdag 3 mai på Blakstad sykehus i Asker fra kl. 11-17. Vi satser på å være der fra kl. 13 til ca. kl.15. Bussen starter på Rødberg kl. 10, og går fra Kongsberg stasjon kl. 11.45. Bussen stopper som vanlig på alle stoppestedene nedover dalen. Se egen annonse angående busstidene. Bussen er gratis! Venner av Kongsberg sykehus ,VAKS, støtter aksjonen økonomisk.

« Aksjonsgruppa for et fullverdig Kongsberg sykehus» ved Gro Sevle og Liv Engebretsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.