Skal alt være som det har vært?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI Høyre synes vi det er en god regel å holde seg til sitt eget parti når en skal fortelle omverden hva partiet mener om aktuelle politiske saker. Arbeiderpartiets ordførerkandidat Ingar Storholt har derimot gjort det til sin spesialitet å fortelle hva andre partier mener. Dette må ha bakgrunn i at han kjenner på mangelen av egen politikk og nytenking. Penger skorter det derimot ikke på hos ham, det er nok penger til alle formål til enhver tid, enten det er vann- og avløp i Jondalen, skole, eldreomsorg eller kultur og idrett.

I Høyre vet vi at verdier først må skapes, så kan de fordeles. Verdier skapes ved et kontinuerlig forbedringsarbeid og gjennom en samhandling mellom privat og offentlig sektor. Næringslivet må ha rammevilkår som gjør at det kan konkurrere både ute og hjemme. Er ikke disse betingelsene på plass, det kan være skatteregler, veier eller helsetilbud, forsvinner arbeidsplasser og bedrifter og stagnasjon er neste steg for enhver kommune.

Likeså i offentlig sektor, den må hele tiden moderniseres og utvikles, hvis ikke vil også den forvitre og med det ikke levere de tjenestene den er satt til å utføre. Post i butikk er et eksempel på hvordan det kan gjøres. Det var i Jens Stoltenbergs regjeringstid postkontorer over hele landet ble lagt ned og Posten flyttet inn i butikkene. Et glimrende eksempel på hvordan tjenesten flytter nærmere publikum med utvidede åpningstider. Få ønsker seg vel også tilbake til da alle måtte til Statens Biltilsyn for å omregistrere bilen, nå ordnes både omregistrering og betaling på nett.

Det er dette som må være målet, enkel og god tilgang til tjenester. Det er distriktspolitikk på sitt beste, å få eller utføre tjenesten der du bor! I Kongsberg vil Høyre ikke beholde tjenestene som de er, vi vil ha bedre tjenester enn vi har i dag! Vi har ambisjoner på vegne av innbyggerne og så vet vi at det vil bli en kamp når en skal modernisere og effektivisere tjenester, noe innsatsen for å beholde passkontoret viste. Likevel vet vi at det er nødvendig å gjøre det hele tiden, hvor ville industrien, jordbruket, helsevesenet eller bankvesenet vært uten kontinuerlig effektivisering?

Statsministeren har hatt et slagord som sier at Høyre vil ha virkelig løsninger på virkelige problemer for virkelige mennesker. Det forteller det meste og vil også være en rettesnor for Kongsberg Høyre. Da dikter en ikke opp en masse feilaktige historier, da forholder en seg til virkeligheten slik den er.

Helge Evju

Ordførerkandidat Kongsberg Høyre

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags