Om Hoff og åpenhet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevKjell Gunnar Hoff skyver i sin oppfølgingskronikk "Kinoen og Musikkteateret" i LP 01.06. skylden over på de frivillige for de siste ukenes debatt rundt sammenslåing av Musikkteateret og Kinoen. Hadde det ikke vært for dette engasjementet "hadde denne saken blitt tatt internt", ifølge Hoff (LP, 01.06).

Hoff må gjerne ønske seg at enkelte saker han jobber for skal behandles "internt" og skape minst mulig oppmerksomhet utad, men denne holdningen står i grell kontrast til krav om åpenhet og forutsigbarhet i kommunens eierskap - som Kongsberglista jo selv var med å vedta i kommunestyret 11.01.2017.

Som innbyggere i Kongsberg skal vi være svært glade for at det er et stort engasjement for å forsvare det som er bygget opp rundt Musikkteateret og lokal kultur. Det skal nemlig lite til for å ødelegge det. Vi skal også være fornøyd med engasjementet rundt Kongsberg Kino. Kongsberg vil bli langt fattigere og mindre attraktiv uten dette tilbudet.

Etter å ha lest meg opp på historikken rundt denne saksføljetongen fremstår den som brokete. Først ber kommunestyret 11. januar 2017 Rådmannen om å vurdere eierskapet rundt kinoforetaket. Vurderingen legges frem for formannskapet 28. juni samme år og her skjer følgende: Formannskapet vraker Rådmannens innstilling. Anført av Hoff velger de å utvide mandatet til også å omfatte å utrede en sammenslåing mellom kinoen og Musikkteateret. 25. mai 2018 kommer ny vurdering opp i UKO: Venstre, Kongsberglista og Rødt stemmer da for å utvide mandatet igjen med å utrede opprettelse av et foretak rundt Musikkteateret - men uten å slå det sammen med kinoen.

Vi er altså i den situasjon at kommunestyret har gitt Rådmannen et oppdrag som gjentatte ganger underveis har blitt, eller forsøkt blitt, justert på av både formannskapet og UKO. Alt dette er helt sikkert formelt greit, men er det fornuftig bruk av kommunenadministrasjonen sin tid? Er det fornuftig bruk av skattepenger? Skaper det arbeidsro for Musikkteateret og Kinoen? Skaper det trygghet for det lokale kulturlivet? Kan dette i det hele tatt regnes som forutsigbar atferd av en eier?

Kongsberg er for fremtiden godt tjent med at Hoff slutter å jobbe "internt", og at frivillige og engasjerte fortsatt trekker saker frem i lyset - der de hører hjemme. Til politikerne håper jeg de snarest får terminert disse stadige utredningene. De bør også begynne å lytte mer til Rådmannen sine forslag rundt eierskap enn det de gjør til Hoff.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags