Lørdag gikk Marianne Kjenås av som leder av RWK. Hun fortjener stor heder og ære!

"Si fra hvis det skjer noe på Kongsberg", skreiv ei dame til meg på gruppa Refugees welcome to Norway i fjor høst. Like etterpå var hun den som fikk det til å skje veldig mye. "Det bare tulla på seg", sa hun seinere på høsten. Da hadde hun oppretta lokalavdeling her i Kongsberg, og fått den til å fungere på en imponerende måte!

Marianne er et stort organisasjonstalent, hun er veldig kreativ, hun har stor gjennomføringskraft, hun kan delegere, hun evner å få folk med seg, begeistre, skape lagånd, samhold og entusiasme, hun er flink til å gi positive tilbakemeldinger. Hun har et enormt stort og varmt hjerte! En bedre leder kunne ikke RWK fått. Og sånn er det.

I løpet av året som har gått har Marianne og de andre RWK`erne vært en uvurderlig støtte for hundrevis (tusenvis?) av flyktninger. Først på mottaket på Bolkesjø, deretter Bjørkebo i Hvittingfoss, og så på Raumyr mottak i Kongsberg. Med klesinnsamling, innsamling av hygieneartikler, ukentlig både bingo, "barneglede" for barna, strikkegruppegruppe og turgruppe, pluss fest og moro, bla førjulsfest og 17. mai-fest. Alt dette er gjort på frivillig basis, med fulle jobber ved siden av, for både Marianne og nok de fleste av de andre.

Ikke ei krone har de fått fra noen for jobben. Men penger er ikke alt. De har møtt massevis av fantastiske mennesker, blitt mottatt med bøttevis av varme, takknemlighet og kjærlighet, og fått massevis av nye venner, norske og fra mange andre kulturer. Jeg trur de alle føler at det har vært verdt det. Og det RWK har gjort i Kongsberg er i høy grad fredsarbeid. Takk for jobben Marianne, vel blåst!