Bommen på Meheia blir flyttet

Av
DEL

MeningerHer på Meheia er det stor glede og stor takknemlighet til alle som har bidratt til at vi lykkes til slutt.

Jeg har imidlertid registrert i de siste dager at  det mellom de  politiske partiene er oppstått en kamp om hvem som skal ta æren for det gode resultatet.

En slik diskusjon virker på oss fordummende og svært lite interessant i ettertid.

Det gode resultatet er som følge av den enorme innsatsen som er gjort av kommune- og rikspolitikere, mediene og fremfor alt beboerne på Meheia og støtte fra Kongsbergfolk.

Det er imidlertid noen som har vært helt avgjørende for at saken kom i gang og for at resultatet ble så bra.

Laagendalsposten viste interesse fra første henvendelse og har vist en fantastisk oppfølging og undersøkende journalistikk.

Kjell Gunnar Hoff - politiker som var engasjert for saken på et tidlig tidspunkt, men vant  ikke frem hos Kongsberg-politikerne. Han forsto at dersom vi skulle vinne frem, så måtte saken opp på et rikspolitisk nivå.

Han kontaktet stortingsmann Lundteigen, en gammel Kongsberg-venn, som også reagerte på urettferdigheten i prosjektet.

Lundteigen som er en erfaren stortingspolitiker, vurderte at dersom saken skulle løses, måtte den til samferdselsministerens kontor. Lundteigen har også under sakens gang gjort en kjempeinnsats.  Han tok kontakt med stortingsmann Morten Wold (Frp) som er partikollega med statssekretæren og samferdselsministeren.

Morten Wold har gjort en stor innsats for å løse saken.

Stor takk til statssekretær Tommy Skjervold og ikke minst takk til samferdselsminister Dale, det var han som avgjorde det til sist.

Bomsaken på Meheia har vist at det er mulig å få til løsninger på tvers av partiene både lokalt og på stortingsnivå.

Vi håper alle politikere i fremtiden vil stå på å gjøre sitt for å bevise at det ikke er byråkratiet som hindrer bygging av ny bom.

Det er minst 5 måneder til prosjektet skal åpne – det finnes ikke pr. i dag noen eksisterende bom som er bygget – det bør være tid nok til å bygge ny bom.

Jeg henstiller til Statens vegvesen å ikke la det gå prestisje i saken.

Hjertelig takk til alle som har stått på og støttet oss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags