Stor takk til de frivillige

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevÅrets Glogerfestspill er vel i havn. En uke med flotte arrangementer som involverte musikere i alle aldre, fra de unge amatører til voksne profesjonelle musikere. Gloger er Kongsbergs vinterfest. En vinterfest som ikke bare er for de spesielt interesserte. Nesten 4 000 solgte billetter vitner om et festspill som favner ganske så vidt.

Glogerfestspillene og Jazzfestivalen er utrolig viktige for kommunen, men ville vært nærmest umulig å gjennomføre uten de frivillige. Den dugnadsånden som vi finner i Kongsberg er veldig bra. Vi finner de rundt i hele kommunen, de som hver eneste dag gjør en utrolig imponerende innsats på frivillig basis. På festivalene, på institusjoner, i idrettslagene, i kultursalene, i kirkene i korpsene. Ja, uten de frivillige ville samfunnet vårt sett helt annerledes ut. Det er dugnadsånden i kongsbergfolket som er drivkraften bak den frivillige innsatsen og den er imponerende,- og utrolig viktig.

Kongsberg kommune deler hvert år ut en frivillighetspris. I år gikk denne til Torunn Jensen. Hun står som representant for den uvurderlig viktige dugnadsinnsatsen som de frivillige legger ned av sin egen tid for oss andre. For kommunen er de frivillige «gull verdt», uansett om det er enkeltpersoner som vil bidra eller det er mennesker som jobber i en frivillig organisasjon. Derfor er det viktig å legge opp til et tett samarbeid mellom både frivillige enkeltpersoner, frivillige organisasjoner og kommune også i tiden fremover for å beholde det samfunnet vi ønsker oss. Frivillige organisasjoner er viktige arenaer i nærmiljøet, de skaper tilhørighet og samhold. I denne sammenheng er det bekymringsfullt at støtten til frivillige organisasjoner i stadig større grad gjøres avhengig av spillemidler. Et enkelt grep staten kan gjøre er å øke beløpsgrensen i ordningen med gavefradrag for bedrifter for gaver til frivillige organisasjoner, i tillegg til at det burde åpnes for skattefradrag for gaver også til lokale lag og foreninger.

Uansett, en stor takk til alle frivillige i vår kommune. Dere gjør en forskjell, hver dag!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags