Hotell i særklasse

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL
Lp omtalte på nett mandag en god idéspire fra Statskog som kan videreutvikles, med mål om et hotell i særklasse i gruveåsen; omgitt av restaurert hjulstue og en aktivitetspark. Dette er absolutt en god idé som et utgangspunkt å bygge videre på; Statskog som grunneier, og med erfaring fra utleie av hytter rundt omkring i det ganske land – og med solid kapital å ta av – tilsier mulighet for å etablere en turistmagnet ut av dette og samtidig ta vare kulturminnet Kongsberg Sølvverk.

Leserbrev 

Imidlertid må man evne å tenke større, meget større enn her er gjort i omtalen laagendalsposten.no – men det er lov å klekke ut en idé og bygge videre på denne før det endelige konseptet ser lys.

Ikke alt kan tas vare på i gruveåsen, men området her er midt i smørøyet og kan absolutt være et positivt tilskudd som kan dra turister til byen – men også være et tilbud for byens borgere og som promoteringsarena for byens næringsliv med events og festligheter.

Vi aner at Statskogs Øystein Skjelbred og Lp-Lars prøvde seg med en aprilspøk, men ideen her presentert er så godt at den bør videreutvikles ytterligere. Fra det spede innspill til kommuneplan og til åpning av dette kan det sikkert gå noen år, og prosjektets endelige form har vi neppe sett – men konseptet er godt, og etterspurt av undertegnede i mange år. Ikke akkurat slik som her presentert, men det gleder meg at grunneieren har gjort tanker om utvikling av dette området og etablering av hotell.

Med god hjelp fra investorer som Arthur Buchardt eller Christian Ringnes kan dette bli meget større, og en kommersiell suksess med en åndelig dimensjon gjerne ispedd et kunstgalleri hvor vår egen Øystein Bernhard Mobråten kan tilføre området etisk veiledning og underfundighet gjennom hans fantastiske skulpturer.

I dag bør vi rødme over hvordan kulturminnet og industriminnet Kongsberg Sølvverk ivaretas; et ansvar som må deles mellom Statskog som grunneier og Norsk Bergverksmuseum som forvaltningsorgan. Initiativet Statskog her fremviser lover godt for framtida, og om noe tid kan vi være stolt vise frem kulturminnet Kongsberg Sølvverk oppe i gruveåsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags