Ønsker Kongsberg flere innbyggere?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uken sa flertallet i kommunestyret i Kongsberg nok en gang ”nei”. Denne gangen var det dessverre et nei til fremtiden, skriver Ingrid-Alice Lea og Daniel Torkildsen.

DEL

LeserbrevDe sa nei til at Kolonial.no, en moderne nettleverandør av mat, skal få lov til å entre dagligvaremarkedet på Kongsberg. Dagligvarekjeden hadde nemlig søkt om bevilgning for salg og leveranse av alkohol, ettersom dette er nødvendig for å kunne være konkurransedyktig på markedet.

Rådmannen anbefalte kommunestyret å si ja til søknaden, og begrunnet det med at søknaden var ”innenfor dagens lovverk og kommunens retningslinjer”. Likevel valgte flertallet i kommunestyret å avvise søknaden. Makan til bakstreversk!

Dersom Kongsberg ønsker å være en attraktiv by å bosette seg i – særlig for unge mennesker -, er de nødt til å være attraktive på mange ulike parametere, herunder viktige servicetilbud. Som Oslo-borgere har vi i to år vært svært tilfredse kunder av Kolonial.no. Denne måten å handle dagligvarer på har gitt oss mer fritid, et godt vareutvalg og dagligvarer til en konkurransedyktig pris. I en hektisk hverdag er dette et fantastisk tilbud.

Som et ungt par i etableringsfasen har vi ved flere anledninger diskutert om vi en gang i fremtiden skulle flytte tilbake til Buskerud, for eksempel til Kongsberg. Det finnes gode argumenter for å bo både i hovedstaden og ”på bygda”, men holdningene Kongsberg kommune har til moderne aktører og modige gründere som Kolonial.no bidrar ikke til å tiltrekke seg unge innflyttere.

Vi stiller oss rett og slett svært undrende til at politikerne i Kongsberg ønsker å begrense et helt ordinært dagligvaretilbud. Det minner oss litt om politikere på 70-tallet som var mot fargefjernsynet. Situasjonen blir enda verre når man tenker på at konkurransesituasjonen i dagligvaremarkedet er krevende. Det er få og dominerende aktører, og særlig i en slik situasjon burde man legge til rette for økt konkurranse. Men flertallet i kommunestyret i Kongsberg ville det altså annerledes.

Vi håper virkelig at kommunestyret i Kongsberg får et nytt flertall ved kommunevalget i 2019, slik at kommunestyrets holdninger kan minne noe mer om 2019 og litt mindre om 1919.

Ingrid-Alice Lea og Daniel Torkildsen

Oslo-borgere med bakgrunn fra Kongsberg og Hurum

Oslo

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags