Kongsberglista og skilting

Av
DEL

LeserbrevI 2015 entret Kongsberglista (Kbl) den lokale politiske arena med brask og bram. De hadde sett seg lei på kommunens sløseri av midler. Nå skulle den lokale økonomiske guru, Kjell Gunnar Hoff virkelig ordne opp.

Kbl snakket i stor grad de syke og gamles sak, derav enorm oppslutning fra dem. De ble lovet tilbud i hytt og vær. Man kan vel trygt erkjenne at løftene ikke helt har blitt innfridd. De (Kbl) har ikke utrettet mye, vel, hvis ser bort fra deres fanesak da, de «fæle» «Velkommen til Kongsberg»-skiltene.

Etter forslag fra Kbl er det nå vedtatt å bruke 1,5 millioner for nye «Velkommen til Kongsberg»-skilt! Hvorfor er Kongsberglista så opptatt av disse skiltene?

Jeg lar Halfdan Glørud (KL) selv svare: – «Fordi det hører med i grunnlaget vårt, i vårt program»!. ?? 1,5 millioner kroner av sårt tiltrengte kommunale midler til bruk på noen ganske ubetydelige skilt har nærmest blitt både en fanesak og ikke minst en prestisjesak for Kongsberglista! Fornuftig kommunal økonomisk forvaltning? 1,5 millioner kroner fra et allerede raka kommunebudsjett! 1,5 millioner kroner som ikke bare kunne, men SKULLE vært brukt på helt andre ting. For eksempel på barn, ungdom, kultur, gamle og syke mm. 

Jeg forventer at leder Kjell Gunnar Hoff har ryggrad nok til å stå skolerett og forklare for familier dagen det ikke er nok ressurs for å gi deres gamle og syke et verdig liv. Forklare hvorfor psykiatrien må si nei til pasienter på grunn av ressursmangel. Forklare idrettslag/kultur hvorfor de må si nei til ytterligere tilbud for barn og unge. 1,5 millioner tilsvarer cirka fire årsverk innen helse og sosial!!.

«Støyende, overmodig/uvettig, så det riktig merkes» er forklaringen en ordbok gir begrepet «brask og bram» som jeg bruker innledningsvis her. Det kunne ikke passet bedre enn på Kongsberglista. I dette tilfellet en støyende, kostbar og ikke minst en totalt uvettig beslutning som «noen» vil merke.

Terje Jenssen

Politisk uavhengig kverulant

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags