Ordførers betraktninger

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevVi runder nå 2018 og det gir en god anledning til et tilbakeblikk på året. Kongsberg gikk inn i året på en dramatisk måte etter brannen på Skinnarberga natt til Julaften. Takket være en uvurderlig innsats av ansatte, beboere, politi og brannvesen gikk redningsarbeidet bedre enn man kunne frykte, men det var likevel vondt å miste en beboer i brannen.

I løpet av året har den nye Vestsiden ungdomsskole reist seg, og der flytter elevene inn igjen til skolestart 2019. Jeg gleder meg hver dag over at skolen og studentboligene i nabolaget bygges i tre (krysslaminert tre). Tre som byggemateriale gir sunnere inneklima, det gir minst CO2 fotavtrykk enn alle andre byggematerialer og skogen er en fornybar ressurs som må brukes og fornyes. Som Buskeruds nest største skogkommune skulle det bare mangle om ikke Kongsberg skulle bruke tre som byggemateriale. Tre er fremtidens byggemateriale.

I desember ble Kongsberg kåret til å være en av de 10 beste byene i landet til å møte fremtidens utfordringer. For øvrig den eneste i Buskerud. Kongsberg scorer maksimalt på verdiskaping og kompetanse. Vi scorer også svært høyt på tetthet av næringsliv og produktivitet. Kongsberg har litt å hente å være attraktive for innflytting av voksne i 25–35 års alder. Dette har noe med stedsattraktivitet og byutvikling å gjøre, samt å få en variasjon i typer næringsliv å gjøre. Tap av viktige statlige arbeidsplasser som følge av regjeringens ulike reformer, virker således negativt inn for Kongsberg også i denne sammenhengen. Plasseringen blant de 10 er vi svært stolte av fordi det viser at vi er på rett kurs og at de politiske beslutningene som er tatt gjennom de siste årene ikke er så «hakkande gærne»!

Kommunestyret har også vedtatt kommuneplanens samfunnsdel. Planen som omhandler sentrale områder for utvikling av hele kommunen, i lys av de krav og forventninger som innbyggere og storsamfunnet forventer av oss. Verdigrunnlaget planen bygger på er stolthet, åpenhet, nyskaping og raushet. Den ble veldig god til slutt, og den viser en retning som innebærer at vi skal være et godt vertskap både for internasjonal industri og lokalt næringsliv. I tillegg skal vi være et godt vertskap for de ungdommer som kommer til Kongsberg for å gå på skole eller studere. Ikke minst skal vi levere god innbyggertjenester i hele kommunen. Vi skal også fortsette arbeidet med å ta hele kommunen i bruk, gjennom bygging av boliger i hele kommunen.

Psykisk helse blant ungdom har vært et stort tema dette året. Kommunen har en god rigg for å følge opp dette med sitt arbeid på tvers mellom oppvekst, helse og kultur. I budsjettet for 2019 har posisjonen vedtatt å gi Rådmannen nærmere 2,5 millioner til disposisjon for å bruke innenfor forebygging av psykisk uhelse, på best mulig måte for innbyggerne. Vi ønsker å styrke innsatsen innen psykisk helse, rusrelaterte utfordringer og livsmestring for barn og ungdom. Livet er stort sett herlig å leve, men det innebærer både oppturer og nedturer.

Så er det mitt juleønske at den debatten som har vært kan innebære at det blir et tema i familiene hvor man spør hverandre; hvordan du har det og hvordan du det egentlig?

Til sist vil jeg avslutningsvis gratulere Kongsberg Politistasjon med å ha beholdt passkontoret etter 1 ½ års kamp! Det var en god julepresang til hele Kongsberg og regionen.

Godt nytt år til dere alle!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags