Gå til sidens hovedinnhold

Styringsfart mot stupet?

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Takk til de som støttet opp om demonstrasjonen under styremøtet i Vestre Viken (VV) mandag 5/12 på Kongsberg sykehus (KS). Vi protesterer mot budsjettkutt på ca. 13 millioner kroner ved KS i 2017, og vi fortsetter vår kamp for et fullverdig KS med akuttberedskap i kirurgi. Saker fra media tyder på lavere pasientsikkerhet ved KS etter at KS ikke lenger har kirurger i døgnkontinuerlig vakt. Men de som sitter i VV styret ser ikke ut til å reagere noe på det. Hva bryr det vel dem om folk i Kongsberg/Numedal nå har et dårligere helsetilbud enn før?

Den nye klinikkdirektøren ved KS, Stein-Are Agledal, skrøt av alt det KS er gode på: få fristbrudd, lite sykehusinfeksjoner, korte ventetider o.s.v. Det er vel og bra, og det skal ikke skjules, men hvorfor skjule det som ikke går så bra? Tjener det pasientene på sikt? I Lp, 29/11-16, kommer det fram at den nye klinikkdirektøren ikke er særlig begeistret for Lp sine forside fra 16/11-16 hvor Lp setter søkelyset på at to akuttpasienter på vei til Drammen sykehus (DS) i ambulanser blir nektet adgang ved DS før pasientene har vært innom KS hvor det ikke lenger er kirurger på vakt. En av pasientene døde! Mener virkelig Agledal at dette skal skjules?

Eldrebølgen starter for fullt om få år. Hva er da logikken med å spinke og spare og legge ned det ene tilbudet etter det andre?

 

I referatet fra styremøtet i VV 5/12-16 skriver VV selv: « Styret er svært bekymret for styringsfarten inn mot 2017 spesielt for klinikkene Bærum, Kongsberg og psykisk helse og rus.» Styreleder Almlid er redd VV ikke klarer å gå med 150 millioner kroner i overskudd slik de har satt seg som mål. Men burde ikke Almlid og de andre i styret være mer redd for å kjøre de nevnte klinikkene utfor stupet? Eldrebølgen starter for fullt om få år. Hva er da logikken med å spinke og spare og legge ned det ene tilbudet etter det andre? For at folk skal få rett hjelp i rett tid må alle de fire somatiske sykehusene i framtida har kirurger på vakt døgnet rundt, og nok sykehussenger til pasientene! I tillegg bør psykiatrien styrkes med flere heldøgnsplasser så folk får tid til å komme seg.

Det er styremøtet i VV igjen nå på mandag 19/12 ved DS i Werglandsveien 10. Vi forstår at folk stort sett ikke har tid til å være med på slike møter før jul. Men skulle du ha anledning, så bli med på timebussen kl. 11.02 fra Kongsberg Knutepunkt. Folk må dessverre betale bussen sjøl denne gangen. Vi i aksjonsgruppa guider dere. Møtet starter kl. 12, og vi regner med å være der 2–3 timer for å følge debatten. Vi tar med plakater!

Kommentarer til denne saken