Spitens usakligheter og innskrenkninger

Av
DEL

LeserbrevKongsberg Høyres leder Line Spiten beskriver at hun «vil noe». Hva hun vil, deler hun ikke med oss. Det bør hun gjøre. Hun stiller som kandidat til kommunestyret, som en folkevalgt. Hun ønsker å representere folket, antar jeg, og da er det egentlig underordnet at hun «vil», men hvis vi får greie på hva hun vil, så kan vi jo vurdere om det er noe vi kan akseptere eller ei.

Line Spiten stiller som varaordførerkandidat. Da bør hun også stille seg bak, og forsøke å etterleve valgløftet til Kommunenes Sentralforbund, og opptre med respekt. Det gjør hun dessverre ikke. Hun inviterer ikke til saklige debatter, gjennom innholdet av det hun skriver. Hun «vil noe» skriver hun, men jeg kan tillegge at hun ikke er alene. Det er mange som «vil noe», og de som er uenige med henne er ikke usaklige eller «giddalause» personer; de kan like gjerne være engasjerte borgere som kjemper for sin sak, for sitt lokalsamfunn.

Line Spiten burde gå foran med et godt eksempel, og leve opp til valgløftet til KS. Det gjør hun absolutt ikke. Hun lytter ikke til innspill, men definerer tilnærmet enhver ytring fra en motdebattant til Høyre som usaklig.

Line Spiten forteller oss at hun har viktigere ting å debattere, og hun definerer kun tre felt hvor disse viktige tingene eksisterer innenfor. Det finnes ingen viktige ting å diskutere utenfor disse tre områdene, skal vi tro henne. Det fremstår i sannhet som useriøst, innskrenkende og respektløst fra Høyres leder Line Spiten.

Jeg er skuffet over å oppleve at en leder for et parti argumenterer så useriøst, innskrenkende og respektløst ovenfor hennes medmennesker. Mennesker er mangfoldige, med ulike behov, og ulik alderssammensetning. Noen er fysisk friske, noen er mentalt friske, men ikke alle. Alle har vi ulik livserfaring. Kongsberg består av flerkulturelle, mangfoldige og kulturelle personer, for å nevne noen. Noen holder seg aktive for egen maskin, andre må ha daglig pleie. Noen kjører bil til treningssenter, for å trimme der. Noen ønsker kanskje å bruke penger på hoppegrop eller klatrevegg, og synes det er viktigere, enn at familier kan få kjøpe bolig med rent vann og avløp. Andre skyr treningssenter, men lufter hunden, menneskets beste venn, en løpetur til Knuten, helt gratis.

Noen god oppskrift for å sanke stemmer foran valget og framstå som en god representant for folket i Kongsberg kommunestyre, kan jeg ikke se at Line Spiten har funnet, slik hun ordlegger seg og forsøker å innskrenke hva som er viktig å debattere, og redusere mangfoldet i byen vår. Høyres leder utviser ingen ydmykhet, ei viser oss respekt.  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags