Et ganske bra kommunestyre?

Av
DEL

LeserbrevKanskje et litt underlig innspill midt i en valgkamp, men har vi ikke hatt et ganske bra kommunestyre de siste fire årene, alt tatt i betraktning? For å ta bompengesaken som har ridd landet de siste månedene, så er det en ikke-sak i Kongsberg – takket være at man var fornuftig nok til å si nei takk til Buskerudby-pakka som ville innebære enda en bomring rundt byen. De fleste partiene ble med på å si nei, i hvert fall litt etter hvert. Det ser også ut som felles anstrengelser for å få flyttet Meheia-bommen til kommunegrensa blir kronet med hell, når gledelig nok Frp-samferdselsministeren omsider har grepet inn. Det var nok heller ingen ulempe at Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i forkant avla et besøk i sakens anledning.

Vi må innse at Kongsbergs kanskje aller største utfordring for tiden er sentraliseringen av offentlige tjenester. Sykehus, tingrett og passkontor – med ordføreren i spissen har lokalpolitikerne stort sett stått samlet i kampen for å beholde tjenestetilbud og arbeidsplasser, og i hvert fall i passkontoret sitt tilfelle har opposisjonspartiet Høyre åpenbart også bidratt med god lobbyvirksomhet inn mot sine partifeller i regjering. Uansett utfall av kommende valg, så er det viktig at det tverrpolitiske arbeidet for å bevare tjenestetilbudene videreføres!
(Sp)


Flertallsposisjonen i kommunestyret er alle tiders regnbueallianse, men den har holdt fireårsperioden igjennom. Nå er det heldigvis slik at alle partier, enten de er i opposisjon eller posisjon, har vært med å danne stemmeflertall i en eller flere saker det har vært uenighet om. Det betyr at alle representanter bør ha opplevd deltakelsen sin som betydningsfull, noe som i lengden er svært viktig for demokratiet. Jeg hører at tonen i forhandlingene er også langt bedre nå enn ved inngangen til perioden. Ordfører Karianne Sand har lykkes med det prosjektet, men denne honnøren skal hun selvfølgelig dele med de andre folkevalgte. De fleste av oss vil gremme oss over et eller flere vedtak, men vi har vel sett et ganske godt kommunestyre de siste fire årene, tross alt?
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags