Redde butikkdøden

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevØystein Senum og Kongsberg næringsforum skriver at de er bekymret for butikkdøden i Kongsberg, og kaller det en urovekkende utvikling ... Tror ikke det er kjøpesentre utenfor byene eller netthandelen alene som er årsaken, men at flere og flere tar et miljøansvar og senker forbruket sitt. Som vi oppfordres til å gjøre, sammen med gjenbruk. Tar vi dette på alvor må det nødvendigvis gå ut over handelsstanden. Da bør ikke et vedtatt utredningsarbeid for trivselstiltak i sentrumsgatene kun knyttes opp til bruken av Stortorvet og flere parkeringsplasser. Det bør tenkes på andre ting som kan gi folk trivsel enn bare å øke forbruket og kjøpe mer. Tror fler og fler føler at de har nok ting.

Nå nevnes det til og med en delvis gjenåpning av gågata. Det ville vel være i strid med det som gjøres andre steder hvor flere og flere byen går for bilfrie sentrum.  I en paneldebatt ble det nylig til og med sagt at Kongsberg ønsker å profilere seg som en miljøby.

De miljømessige utfordringer vi står overfor må nødvendigvis få konsekvenser som vi sammen må prøve å møte på best mulig måte, men dessverre tror jeg de fleste politikere er for feige til å ta upopulære beslutninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags