Innsatsen for Kongsberg sykehus

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDa var nok flere enn meg med godt kjennskap til striden rundt Kongsberg sykehus som mer enn stusset da vi i onsdagens Lp leste «virkelighetsbeskrivelsen» av stortingsrepresentantene Trond Helleland og Kristin Ørmen Johnsen fra Høyre. Det er ikke bare Arbeiderpartiet som har snudd i arbeidet med å gjenreise Kongsberg sykehus som et fullverdig sykehus. Det gjelder i høyeste grad også dem selv. Kristin Ørmen Johnsen var styrelederen i Vestre Viken Helseforetak som besluttet å nedlegge akuttkirurgien på Kongsberg sykehus i 2011. Det var en svært alvorlig og ødeleggende beslutning. Det er dessuten ikke lenge siden vi kunne registrere både nevnte representanters og Martin Kolbergs (A) sterke uttalelser om ikke å redusere det opprinnelige planlagte storsykehuset i Drammen. Heldigvis førte ikke protestene frem. Hvis de hadde, ville det ført til en ytterligere nedbygging av Kongsberg sykehus.

Det at vi nå ser et Kongsberg sykehus som er i ferd med å få optimismen tilbake, skyldes i vesentlig grad et målbevisst arbeide av Kongsbergs lokale kommunepolitikere fra alle partier, industrirepresentanter, ildsjeler både i Kongsberg og Numedal, ansatte og ledelse ved Kongsberg sykehus, en mer lydhør ledelse i Vestre Viken, sykehuseieren Helse Sør Øst og ikke minst stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen fra Sp, som har vært en stor inspirator og hjelper for flere av oss i dette arbeidet.

Vi er selvfølgelig svært glad for at Buskeruds stortingsrepresentanter fra Høyre og Arbeiderpartiet nå ser annerledes på Kongsberg sykehus enn tidligere. Vi håper imidlertid at dette ikke er et rent valgkamputspill, som vi dessverre har sett tidligere. Både H og A må derfor bevise overfor Kongsberg og Numedals befolkning at de mener alvor, i motsetning til stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen fra Sp, som i hele valgperioden har arbeidet målbevisst for vårt sykehus. Han skal få min stemme den 11. september.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags